«Ціна на газ зростати не буде», – Гончарук

«Ціна на газ зростати не буде», – Гончарук
Глава українського уряду Олексій Гончарук заявив, що протягом зими 2019/2020 ціна на газ зростати не буде завдяки газовим домовленостям між Україною та РФ.

Про це йдеться у заяві Гончарука у відеопідсумках тижня, розміщена на YouTube-каналі глави уряду, - повідомляє ЗІК.

"Урядова делегація успішно завершила переговори про підписання ного контракту про транзит російського газу до ЄС. Тож матимемо контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна та Європа почувалися безпечно плані енергетики", - каже міністр.

За його словами ариф за прокачку російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами.

"Чому це важливо для нас - ми не будемо заручниками двосторонніх перемовин, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи.

Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростати не буде. Це дає нам можливість знизити цифру у платіжці за комунальні послуги та за опалення", - підсумував прем'єр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може і не буде,а от за доставку буде.Вже всі отримали повідомлення?Чекайте розрахунків.Хоча можна і не платити,бо немає договорів,а вони на це і розраховують.Хоча газ-це товар,а доставка-послуга.Два різні договори з споживачами.Вимагайте.
Відповісти