В інтернеті з'явився текст угоди України з Митним союзом. ДОКУМЕНТ

В інтернеті з'явився текст угоди України з Митним союзом. ДОКУМЕНТ
Хоча угоду між Україною та Митним союзом мали опублікувати після підписання, вона все-таки потрапила у всесвітню павутину.

Знімки проекту двосторонньої угоди між Україною і Митним союзом про надання офіційному Києву статус спостерігача у міжнародній організації опублікував сайт "Дзеркало Тижня", - пише ТСН.

Якщо документ на знімках справжній, то він передбачає, що представники від України, як спостерігачі, матимуть право бути присутніми на відкритих засіданнях Вищої євразійської економічної ради, Ради Євразійської економічної комісії та колегії Євразійської економічної комісії.

При цьому Україна не матиме права участі в прийнятті рішень, а також не зможе висувати свої пропозиції.

Крім того, Київ "має право отримувати копії документів, прийнятих Вищою Євразійською економічною радою і Євразійською економічною комісією, за винятком документів, що містять інформацію обмеженого поширення (конфіденційних і для службового користування)".

Також меморандум передбачає, що Україна "декларує наміри дотримуватися принципів, зафіксованих у документах, що формують договірно-правову базу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і утримуватися від дій і заяв, направлених проти інтересів Митного союзу і Єдиного економічного простору".

При цьому в документі зазначено, що меморандум, який президент Віктор Янукович збирається підписати в Мінську, не є міжнародним договором і не створює прав і зобов'язань, регульованих міжнародним правом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за туалетний папір, граматичні помилки, вставки - корекції. Хіба це спеціально зробили з явними недоліками.
Відповісти
А разве "угода" и "меморандум" - это тождественные по смыслу слова? Редакция, думать надо, меморандум - это простое изложение, без конкретных обязательств и отвественности, а вот "угода" - это уже и обязательства и ответственность.
Відповісти
Останні новини
В інтернеті з'явився текст угоди України з Митним союзом. ДОКУМЕНТ
30 травень, 2013, 20:34