«Новорічний дебатний кубок»: у Луцьку відбувся всеукраїнський турнір з літератури. ФОТО

«Новорічний дебатний кубок»: у Луцьку відбувся всеукраїнський турнір з літератури. ФОТО
Цими вихідними у бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся дводенний Всеукраїнський дебатний турнір «Новорічний дебатний кубок».

У заході взяляли участь 48 учасників з Луцька, Києва, Дніпра, Рівного, Коломиї, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького, Кременчуга, Харкова та Одеси, - пише "Волинь. Правда".

Формат турніру був літературний, всі резолюції стосувались внутрішніх конфліктів книг: «Гаррі Поттер», «Володар Перстнів», «Відьмак», «Фауст», «Майже як люди», «Колобок» та коміксу «Хранителі».

У запеклій боротьбі до фіналу вийшли команди «Підпільник Кіндрат» у складі Інни Мазурик та Ігоря Біди (Луцьк), «Флатландія» – Василь Чорнописький та Богдан Хрусь (Івано-Франківськ/Рівне), «Король Артур» – Гриновецька Надія та Марії Ковалишин (Івано-Франківськ) і “Русалка Дністровая” – Робулець Олександр та Лєснік Анастасія (Чернівці/Хмельницький), які зіграли резолюцію, де обговорювали, як вплине на світ навколо та на самого Фауста ситуація, якщо його поставити перед вибором: домовлятись з Мефістофелем, чи ні ще раз, за умови, що Фауст знає про всі наслідки попереднього рішення.

Перемогу здобула команда «Підпільник Кіндрат» у складі Інни Мазурик та Ігоря Біди (Луцьк), «Кращим гравцем» турніру з відривом у 1 бал (479 проти 478) стала Мазурик Інна, обійшовши переможця та кращого спікера «Новорічного кубку – 2017» Сироту Любомира (Луцьк), а Кубок «Кращого судді» цього року поїхав до Києва, він дістався дворазовому Чемпіону України з дебатів – Олегу Стоєву.

Організаторами змагань виступили Волинський осередок Федерації дебатів України та Волинська обласна бібліотека імені Олени Пчілки. Партнерами стали Богдан Шиба, Волинська обласна Мала Академія Наук, «ГаРмИдЕр ангар-stage» та відеограф Назар Дубина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Новорічний дебатний кубок»: у Луцьку відбувся всеукраїнський турнір з літератури. ФОТО
24 грудень, 2019, 20:51