Струбцини для роботи з деревом та металом*

Струбцини для роботи з деревом та металом*
У роботі з деревиною та металом, деталі виробу часто потрібно надійно фіксувати для подальшої обробки. Найчастіше для цієї мети майстри використовують столярні струбцини. Такий додатковий інструмент надійно може закріпити у певному положенні деталь на робочому столі майстра чи прикріпити деталі докупи. Струбцини використовують найчастіше саме завдяки невеликим розмірам, універсальності та зручним користуванням практично у будь-яких умовах.

Принцип роботи струбцин полягає в одночасному використанні нерухомої та рухомої рами інструменту. Основна рама струбцини виконує функцію несучого елементу. Вона обов’язково матиме фіксатор (затискач) для рухомої частини з одного боку та губку для затискача – з іншого. Рухомим елементом струбцини є швидкостискуючий або гвинтовий механізм з губкою, за ждопомогою якого деталь і фіксується у нерухомому положенні на робочій поверхні майстра.

Різновиди струбцин

Струбцини бувають різними в залежності від якості матеріалу, ходу інструменту та особливостей механізму рухомої частини.

Швидкостискуючі струбцини
Особливість цього інструменту полягає у максимальній зручності використання. Так, користуючись швидко стискуючою струбциною столяр може знерухоміти та зафіксувати деталь у потрібному стані лише однією рукою. Для цього у струбцини є важіль, повернувши який деталь фіксується у певному положенні. Інструмент компактний і ним дуже легко користуватись.

Гвинтові струбцини
Цей додатковий інструмент являє собою направляючу шину з двома прикріпленими до неї губками. Рухомим елементом конструкції виступає скоба з гвинтом для коригунку висоти затискування деталей. Кожна губка має гумову накладку, щоб при фіксації деталі на робочому столі її поверхня не пошкодилась.

Кутові струбцини
В основі механізму маємо корпус з двома стискаючими гвинтовими механізмами з рухомими п’ятами. Інструмент використовується для того, щоб зафіксувати на робочій поверхні деталі невеликих розмірів у положенні під кутом 90°.

Де придбати надійні столярні струбцини у Києві?

Інтернет-магазин іnsel.kiev.ua спеціалізується виключно на ручних інструментах, комплектуючих та розхідниках до них. Тут наявний широкий асортимент різного роду інструментів для роботи з деревиною, металом, каменем та іншим матеріалом. В тому числі іnsel пропонує на вибір різні варіанти столярних струбцин. Замовити можна через онлайн-форму, отримавши попередньо консультацію працівника за телефоном. Доставка може здійснюватись у всі міста України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: струбцини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.