Труби з полівінілхлориду*

Труби з полівінілхлориду*
Щоб створити трубопровідний контур, досить часто використовують труби, виготовлені з матеріалу ПВХ. Роблять так тому, що збірка і наступна експлуатація полівініхлоридних труб простіша та дешевша, а стійкість до навантажень – нічим не поступається відповідним металічним аналогам. Крім того, вони не схильні до корозій, не змінюють органолептичні якості рідин і стійкі до агресивного середовища. Саме завдяки таким якостям труби часто використовують в домашніх та промислових цілях. Замовити і придбати труби пвх можна на сайті aquapolis.ua.

Популярні моделі

Серед труб, які пропонують покупцям, найпопулярнішими є наступні моделі:

1. Труба ПВХ Era PN16 (від 20 до 110 міліметрів).
2. Труба ПВХ Era PN10 (від 20 до 315 міліметрів).
3. Труба гнучка Aquaviva (від 32 до 63 міліметрів).

Перших дві труби широко використовуються для будівництва басейнів, організації водопостачання, перекачування рідин, зрошення та поливу. Виготовлені за європейським стандартом з термостійкого полівінілхлориду. Витримують тиск не менше 16 та 10атмосфер відповідно.

Що стосується моделі Aquaviva, то вона призначена для використання в басейнах і ваннах СПА. Підходить для роботи зі стисненим повітрям. Ідеальна сумісність зі стандартними фітингами забезпечує високу гнучкість і простоту установки. Шланг дозволяє застосовувати з'єднання за допомогою гладкого різьблення, нагрівання або холодного зварювання (клею). Відмінна альтернатива для заміни жорстких труб.

Особливості укладання водопроводів і повітропроводів

Труби ПВХ для каналізації безнапірні відрізняються досить простим способом укладання. Усередині приміщень, як правило використовують менший діаметр, який монтується за маршрутом каналізації. Для організації зовнішнього водовідведення готується траншея, в яку вкладаються труби згідно зі схемою проекту. Глибина залягання підбирається оптимальною, але при цьому повинна відповідати температурному режиму місцевості (для Києва 2-3 метри).

З'єднання труб відбувається за рахунок стикування, необхідну герметичність забезпечують ущільнювальні кільця. Щільність з'єднань перевіряється за допомогою спеціальних складів. Цілком можливо, що складність, призначення і протяжність облаштування ділянки потребуватимуть купівлі соленоїдного клапану. Такий пристрій необхідний для віддаленого управління потокам середовища.

Де використовуються

Ось основні цілі, для яких використовують труби ПВХ:

1. Організація очищувальних систем води для пиття.
2. Створення трубопровідного контуру для басейнів, фонтанів та аквапарків.
3. Організація системи поливу та зрошення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: труби
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.