Затримали контрабанду на 3 мільйони гривень

Затримали контрабанду на 3 мільйони гривень
Гігантський обсяг контрабанди цигарок припинили співробітники митної служби Польщі на східному кордоні держави.

Їх вартість – понад мільйон двісті тисяч злотих, або понад 3 мільйони гривень. Нелегальний товар був прихований у вантажівці, яка їхала з України до Бельгії, у двадцяти тоннах скла.

Сталося це на прикордонному переході в Дорогуську (Ягодин).

У палетах із листами скла митники виявили аж 150 тисяч пачок цигарок. Вантаж був професійно підготовлений. Між листами скла були вставлені пластини олова, що мало ввести в оману рентгенівські прилади.

Для розпакування товару, а це були палети зі склом розміром близько 3х4 метри, необхідно було застосувати спеціальні механізми.

Загалом це тривало кільканадцять годин. Ні український водій, ні власник транспортної фірми, який після того, як був виявлений незаконний вантаж, приїхав на кордон у Дорогуськ, не визнали спроби контрабанди, заперечували свою причетність до неї.

Пояснювали, що надавали транспортні послуги фірмі, яка постачала скло до Бельгії. Стверджували, що про нелегальні цигарки довідалися лише тоді, як їх знайшли польські митники.
Нині цією справою займається прокуратура.

У нинішньому році це друга за обсягом спроба контрабанди цигарок, виявлена митниками на 500-кілометровому відрізку кордону у Люблінському воєводстві, та одна із найбільших в історії польської митниці.

На цій ділянці кордону митна служба затримала у 2011 році вже понад дев'ять мільйонів пачок цигарок вартістю близько 75 мільйонів злотих, або майже 190 мільйонів гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Волинь-нова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Затримали контрабанду на 3 мільйони гривень
27 листопад, 2011, 10:05