З «Луцькводоканалу» у 2019 році звільнилось 86 працівників

З «Луцькводоканалу» у 2019 році звільнилось 86 працівників
Відтік кадрів – серед найбільших ризиків для «Луцькводоканалу». Лише за 2019 рік з підприємства звільнилося 86 працівників робітничих спеціальностей.

Про це наголосив керівник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, - інформує пресслужба підприємства.

Зазначають, що робота у працівників водоканалу фізично важка, вона передбачає перебування у шкідливому середовищі та некомфортних умовах, адже аварії доводиться ліквідувати у мороз, дощ та сніг. Часом така робота навіть стає небезпечною для здоров`я та життя. І за таку працю робітники отримують критично малу зарплатню. Навіть обов`язковий соціальний пакет, що надається працівникам галузі, не може компенсувати низького рівня заробітної плати.

Запевняють, що молоді спеціалісти неохоче пов`язують свою кар`єру з комунальними галузями, отже у водоканалах залишаються працювати фахівці передпенсійного та пенсійного віку. Наприклад, середній вік працівників КП «Луцькводоканал» становить 47 років.

Нормативна кількість працівників, які необхідні для роботи підприємства, відповідно до розрахунків – 820 осіб. Фактична чисельність персоналу на цей момент складає лише 524 особи. Лише за 2019 рік з підприємства звільнилося 86 працівників робітничих спеціальностей.

Наразі терміново потрібно заповнити 296 вакансій (робітники і в т.ч. інженерно-технічні працівники). Особливо гостро бракує електрогазозварників, слюсарів АВР, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів-ремонтників та електромонтерів.

Головна причина браку фахівців на водопостачальних підприємствах – критично низький рівень заробітної плати у порівнянні з середньою заробітною платою на інших підприємствах. Середня заробітна плата працівників підприємства за 2019 рік становить - 7907 тис. грн. на місяць.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це жах.Як люди важко працюють,а одержують мізер.А бібліотекарям,які сидять при коврах,ганяють кавусю .а получають по 10 тисяс,дирекція 15-20 тисяч.За що?Читачі не йдуть,а вони по 27-35 тисяч дописують,інформація з сайту.14 бібоіотек в Луцьку.Нащо вони,яка нкобхідність держати бездельників за бюджетні кошти.Медсестра копійки також получає.Пора давно їх позакривати.Все є в Інеті.Там нема ні одної потрібної книжки.Поцікавтеся,скільки книжок вони купили за рік 200 не більше. А видають десяти тисяч дописаним читачам.
Відповісти
З дурним керівником, якій зараз очолює підприємство "Луцькводоканал", так і буде далі. Прийде мудрий господар, наведе порядок та дасть людям заробити, от побичите. Але Луцькій міській раді треба, щоб на таких підприємствах, керівниками були дурники, які будуть у рот заглядувати.
Відповісти
В монополіста проблема з кадрами. Смішно.
Відповісти
Останні новини
З «Луцькводоканалу» у 2019 році звільнилось 86 працівників
10 січень, 2020, 12:20