На Волині оголосили війну незаконним пилорамам

На Волині оголосили війну незаконним пилорамам
Аби навести порядок з обліком деревини, попередити її розкрадання та незаконне використання, на Волині утворили міжвідомчу робочу групу з легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини.

Відповідне розпорядження учора, 10 січня підписав голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Серед основних завдань міжвідомчої робочої групи – координація дій правоохоронних, контролюючих та інших органів місцевої влади щодо вжиття відповідно до законодавства заходів з легалізації роботи лісопильних об’єктів, забезпечення законного обігу деревини, а також ініціювання проведення перевірок та інших заходів, пов’язаних з незаконною діяльністю пилорам.

Більше того, цим розпорядженням голів районних державних адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування зобов’язали:

1) до 15 січня 2020 року утворити робочі комісії з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів ліквідації нелегального обігу деревини;

2) вжити заходів з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

3) щотижнево надавати управлінню з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації інформації про результати роботи за відповідно наданою ним формою.

Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства доручили з-поміж іншого забезпечити роботу рейдових бригад з охорони лісів від лісопорушень за участю працівників правоохоронних та природоохоронних органів і громадських інспекторів з охорони довкілля; покласти персональну відповідальність на директорів державних лісогосподарських підприємств за своєчасну і повну передачу матеріалів про виявлені лісопорушення до правоохоронних органів та судів.

До міжвідомої робочої групи, створеної для боротьби з нелегальними пилорамами, увійшли керівники Волинської ОДА, обласної поліції, патрульної поліції області, начальник Державної екологічної інспекції в області, начальник Управління Держпраці у Волинській області, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та керівники інших дотичних структур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Починаючи з 2000 року робота в цьому напрямку ведеться так,що приводить до збільшення пилорам. Побачимо що дасть акція 2020 року.
Відповісти
Ніхто не проти пилорам. Головне, щоб вони працювали офіційно, і офіційно наймали на роботу людей, сплачували податки.
Відповісти
99% усіх пілорам на Волині крадуть ліс !!!
І не має значення законні вони чи ні!
Є села в яких по 30 пілорам.
Відповісти
Мені цікаво де береться крадений ліс на пилорамі, не для кого не секрет, що його возять туди самі лісники, без дозволу лісничого ліс туди возити ніхто не буде, то що є якісь чорні лісоруби то видумка самих лісівників більшої загрози для лісу зараз немає як самі лісівники. А тепер голова ода дає вказівку самим злодія зловити злодія, одним словом дебіли!!!
Відповісти