У Луцьку з нуля відновлюють другий тролейбус. ВІДЕО

У Луцьку з нуля відновлюють другий тролейбус. ВІДЕО
У Луцьку почав курсувати тролейбус, зовнішнє та внутрішнє оздоблення якого повністю відновили на підприємстві електротранспорту. Тепер же взялися ремонтувати другого "рогатого".

Про це розповів Суспільному головний інженер підприємства Володимир Бабич.

В майстерні депо Луцького підприємства електротранспорту відновлюють тролейбус ПМЗ –Т2. Він на ходу з 1998-го року. Це друга машина, яку тут ремонтують майже з нуля, каже майстер Леонід Старчук.

"Всю обшивку, дах. Все розбираємо до гвинтика, до болтика, потім все по-новому збираємо до купи. Обшивку всю робимо, сидіння відновлюємо, салон оновлюємо. Все по-новому робимо. Всі деталі, які можна, міняємо на нові, якісь робимо реконструкцію і випускаємо новий тролейбус", - зауважив він.

Над реконструкцією тролейбуса працює 12-ро робітників. Зі слів головного інженера підприємства Володимира Бабича, відновлення машини займає місяць.

"Важливо при ремонті – це дві речі. Перша – відремонтувати кузов капітально, дати йому відновлювальний ремонт. І відремонтувати низьковольтні і високовльтні джгути. Крім того, відбувається ремонт агрегатів і вузлів", - наголосив той.

Реконструкція першого тролейбуса коштувала 600 тисяч гривень. Той, який ремонтують зараз, обійдеться у вдвічі меншу суму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да скільки можна?! Беріть кредити, пишіть програми і купуйте нові, а не витрачаєте гроші на цей мотлох, ще сюжети знімають... Не соромно?!
Відповісти
"відновлення машини займає місяць" так це добре! Майже як новий якщо вірити фото. Рік попереду, старт гарний. В кінці року 12 троліків буде найкращим звітом. Від того що іздить буде становити приблизно 20-25 відсотків. Удачі!
Відповісти
Реально,погоджуюсь,це маячня. Чиновникам в міськраді потрібно не дупи просиджувати за свою зп, а дійсно складати проекти розвитку транспортної інфраструктури міста і отримувати під них фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку на закупівлю нових сучасних машин. В 2к20 радянські зламки давно пора списати на металобрухт. Комфорт сучасного тролейбуса (управління, салон, плавність ходу, низька підлога, кнілінг - система присідання на зупинках, кондиціонування і безліч іншого) і цього це приблизно як хороша іномарка авто і "побєда". А то дивишся як пенсіонери деруться по тим сходам і стає сумно.
Відповісти
Поки товстий схудне, худий здохне.
Навіть важко уявити в якій дупі було депо, те що зараз зашевелилися це тільки радує і не більше. Сучасні тролейбуси як не дивно потребують технічного супроводу та обслуговування - без цих істин буде справжня маячня. Відповіно без технічної бази буде все просрано. На голому місці та база не зявиться. Чи знову турки нам допоможуть як з Сіті Кард? Реальна картина таки сумна - те що зараз робить депо це потолок безмерового міста. Як написав пасажир - 12 капітально відремонтованих власними силами тролейбусів за рік буде сутєвим покращенням рухомого складу. Диванні демагоги надайте людям можливість проявити себе в роботі чи навіть помилитись. Дуже цікаво як депо впишеться в терміни.
Відповісти