Особливості сучасних рівнемірів СУГ*

Особливості сучасних рівнемірів СУГ*
Не варто говорити про те, наскільки важливим є якісний рівнемір розрідженого газу для безпечного зберігання та використання цього екологічного палива. Він являє собою пристрій для вимірювання розрідженого газу в резервуарі та є незамінним на заправних станціях, на підприємствах де використовується СУГ.

Особливості рівнемірів СУГ

Рівнеміри СУГ дозволяють здійснювати постійний контроль за рівнем розрідженого газу, а також за процентним співвідношенням рідини та пару в резервуарі. Сучасні рівнеміри мають такі особливості:

• мінімальна похибка при вимірюванні рівню газу;
• можливість автоматичного контролю за рівнем газу та оперативної передачі показників на пульт управління;
• спрацювання звукової та світлової сигналізації у випадку розгерметизації резервуару;
• попередження переповнення резервуару газом з допомогою сигналізації та автоматичного відключення насосів;
• підрахунок маси та об’єму наявного газу з допомогою таблиць резервуарів;
• дистанційна зміна характеристик палива в резервуарах;
• можливість використання як в загальнопромислових цілях так і в вибухонебезпечному середовищі (в залежності від моделі та призначення).

Як правильно підібрати рівнемір СУГ

Серед великої кількості пристроїв варто вибирати найбільш сучасні та багатофункціональні, зокрема ті, які окрім вимірювання рівня рідини, мають функцію визначення поточної температури, об’єму і маси продукту. Це робить зберігання та використання газу ще безпечнішим.
На сьогоднішній день на ринку представлені три види рівнемірів для СУГ:

• поплавкові – механічні пристрої, принцип дії простий, положення поплавка на поверхні рідини допомагає визначити її рівень, умови низького тиску в резервуарі не впливає на точність показників;
• буйкові – чудово підходять для використання в середовищі високого тиску, дають точні показники навіть при критично високих та критично низьких температурних режимах, добре себе почувають в агресивному середовищі;
• ультразвукові – найсучасніші, найбільш точні пристрої, проте на точність показників впливають температурні режими, заміри здійснюються без контакту з рідиною та середовищем в якому вона перебуває, їх вартість вища за два попередніх.

Якщо з вибором рівнеміра ви стикнулись вперше, без кваліфікованої допомоги спеціалістів або консультантів магазину не обійтись. Є багато специфічних нюансів, які важко передбачити в одній статті, проте грамотний спеціаліст швидко зуміє підібрати необхідний варіант.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.