Волинський фермер спить на бджолах. ФОТО

Волинський фермер спить на бджолах. ФОТО
Фермер з села Яловацьк Камінь-Каширського району Володимир Сільчук (фото) виготовляє спеціальні «спальні вулики»: влаштовані на бджолиних вуликах лежанки, які мають унікальний терапевтичний ефект.

Про це йдеться у матеріалі «Волинський фермер спить на бджолах, хазяйнує на болоті і змушує свиней слухати музику» на ВолиньPost.

Цей спосіб лікування називають «бджолотерапією» чи «вуликотерапією». Принцип такий: на кількох вуликах, в яких живуть бджоли, влаштовується комфортна лежанка.

«Люди чудуються. Кажуть: ніколи вдень не міг спати, а тут 2 хвилини – і відрубався», - передає Володимир Сільчук слова тих, хто пробував спати на бджолах.

Секрет – у рівному, «заколисуючому» і релаксаційному гулі, який створюють у вулику бджолині рої. Хоча деякі спеціалісти кажуть, що цілющий ефект має і біополе, і навіть мікровібрації бджіл. «Вуликотерапією» радять лікувати не тільки нервові розлади і головний біль, а й радикуліти й остеохондрози.

Володимир «санаторію» на пасіці поки відкривати не береться, але свій артеріальний тиск, який інколи «скаче», врегульовує тільки у вулику. Година сну – і все в нормі.

Фермер каже, що віднедавна став робити спальні вулики на замовлення. Оголошення про це можна знайти навіть на сільськогосподарському інтернет-ярмарку.

ЧИТАТИ МАТЕРІАЛ ПОВНІСТЮ



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як укусить, то невроз ще більший буде!:) Чи там є захист від попадання бджілки до людини?
Відповісти
Зазвичай захист - дрібна металічна сітка у отворах. через які попадає повітря у бджололежанку. Бджола не вкусить :)
Відповісти