Насіння перцю для посадки на присадибній ділянці*

Насіння перцю для посадки на присадибній ділянці*
Солодкий перець – одна з найпопулярніших культур в нашій країні. Він має чудовий смак і аромат, смакує як у свіжому, так і приготованому вигляді. Сучасні господині його варять, запікають, тушкують, використовують у перших і других стравах, закусках, салатах, закрутках. Незважаючи на те, що процес вирощування солодкого перцю має певні труднощі, у більшості випадків городники досягають успіху у цій справі. Однак правильний догляд за культурою – це лише половина шляху до щедрого врожаю. Важливо також підібрати якісне насіння перцю. Саме таке представлене в інтернет-магазині “Яскрава клумба”. На сайті https://yaskravaklumba.com.ua/ua/shop/category/semena/ovoshchi/perets ви можете придбати насіння солодкого і гострого перцю, яке з легкістю виростите на своїй ділянці. Доступні ціни і широкий асортимент сортів приємно здивують кожного.

Насіння перцю: особливості вирощування овочевої культури

Цю рослину вирощують лише через розсаду. Якщо ви плануєте посадити лише кілька кущиків, краще купити готову розсаду – це і дешевше, і простіше. А тим, хто хоче отримати щедрий урожай перцю, варто придбати насіння. Однак обирайте перевірених виробників і хороші сорти, адже за умови високої плодовитості ви зможете зібрати своє насіння і в подальшому використовувати його. Це дозволить отримувати хороші врожаї без особливих витрат на купівлю нових сортів чи гібридів. Основним фактором при виборі насіння перцю є місце його вирощування. Для кожного випадку є свої рекомендації. Зокрема насіння перцю можна садити і вирощувати культуру у:

• відкритому ґрунті – для цього краще обирати насіння скоростиглих, середньостиглих, невисоких, детермінантних сортів перцю;
• зимовій теплиці – тут добре ростимуть сильнорослі великоплідні гібриди перцю, які характеризуються тривалим плодоношенням, необмеженим ростом і високими показниками врожайності;
• теплиці, що не опалюється – для вирощування у цих умовах краще вибирати насіння напівдетермінантних, середньостиглих, скоростиглі сортів і гібридів;
• на балконах і підвіконнях – у горщики можна висаджувати насіння карликових і низькорослих сортів. Найчастіше таким чином вирощують гострий перець. Також на балконі можна виростити розсаду, яку ви в майбутньому плануєте пересадити у відкритий ґрунт.

Збираючись вирощувати гострий і солодкий перець, пам’ятайте, що їх не можна висаджувати поруч один з одним. Адже гіркота одного сорту може передатись іншим рослинам. Краще висаджувати їх на різних кінцях присадибної ділянки.

Критерії вибору насіння перцю

Таких параметрів є доволі багато, однак більшість із них має суто індивідуальний характер. Перш за все варто запам’ятати, що гострий і солодкий перець мають свої особливості вирощування. Тому перед тим, як купити насіння перцю, визначтесь, який саме вид потрібен і в якій кількості. Це матиме вплив на кінцевий результат. Основні критерії, які треба врахувати при виборі насіння перцю:

1. Сорт чи гібрид. Останній відрізняється більш високою якістю продукції і урожайністю, кращою стійкістю до захворювань і здатністю протистояти несприятливим зовнішнім умовам. Однак вони потребують пильної уваги на момент пересадки розсади, а також не підходять для подальшого розведення. Немає сенсу збирати насіння перцю гібрида в кінці сезону, адже наступні покоління не матимуть тих же властивостей. У цьому випадку краще віддати перевагу перевіреним сортам.
2. Терміни дозрівання. Можна купить насіння скоростиглих сортів, які дозволяють отримати урожай через 65-100 днів з моменту появи паростків. Сорти і гібриди середніх термінів дозрівання плодоносять через 100-120 днів, а пізні – через 120-150 днів.
3. Колір плодів. Червоний перець найсолодший. В ньому містить багато вітаміну А і аскорбінової кислоти. Жовтий перець – лідер по вмісту рутину, чорний, фіолетовий і коричневий цінується за підвищену кількість антоціанів. Зелений перець краще вживати лише в свіжому вигляді, адже при термічній обробці він починає гірчити.
4. Стійкість до захворювань і несприятливих погодних умов. Такою здатністю відзначаються в основному гібриди, однак можна підібрати також насіння перцю тих сортів, які добре себе зарекомендували у кліматичних умовах регіону, де ви проживаєте.
5. Форму. Солодкий перець може бути видовженим чи округленим, широким та вузьким. Якщо ви маєте вподобання до певної форми чи розміру, врахуйте це перед тим, як купити насіння перцю.

Цей овоч займає чільне місце на нашому столі. Його споживають свіжим, заморожують, консервують, а також використовують при приготуванні найрізноманітніших страв. Якщо ви хочете власноруч вирощувати цю культуру, поспішайте придбати насіння перцю. Однак перевагу віддайте спеціалізованим магазинам, які можуть надати сертифікат якості пропонованої продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: перець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.