Коли потрібні вітаміни для краси та здоров'я*

Коли потрібні вітаміни для краси та здоров'я*
Підтримувати красу і здоров'я можна завдяки використанню сучасних полівітамінних комплексів з різним набором і комбінацією активних діючих компонентів. Обрати вітаміни для лиця і волосся нескладно, якщо дотримуватися нижче описаних порад.

Вітамінні комплекси і біодобавки

Отримувати в одній капсулі добову дозу вітаміну зручно, і основний плюс вітамінних препаратів - саме в їх сбалансованому складі та зручності застосування.

З іншого боку, відкритим залишається питання біодоступності: чи потрапить заявлений на упаковці препарат в кров, а звідти - в органи, що мають потребують ньому? З цієї точки зору, натуральні продукти надійніше. Втім, і вони не завжди багаті корисними речовинами.

Відомо, що вміст вітамінів безпосередньо залежить від терміну та умов зберігання овочів і фруктів, грунту, на якому росли дари природи, кількості та якості добрив.

По способу життя сучасна людина кардинально відрізняється від своїх предків, йому потрібно значно менше калорій і їжі в цілому. Тому медична спільнота та amrita.com.ua стурбована «переформатуванням» вітамінів в таблетки і капсули. А також створенням функціональних продуктів, збагачених сполуками, необхідними для нормальної життєдіяльності організму.

Коли потрібно приймати вітаміни

• Ситуація перша
Шкіра стала сухою, часто лущиться, з'явилися на ній ранки і тріщинки, що уже довго не загоюються. З'являються ранні зморшки. Стає більш грубою шкіра на плечах, колінах і згинах рук.
У чому проблема: схоже, що організм відчуває серйозну нестачу вітаміну А. Саме він відповідає за оновлення клітин епідермісу, і його дефіцит в першу чергу позначається на стані шкіри.
• Ситуація друга
Волосся стало тьмяним і ламким, замість того щоб слухняно укладатися в зачіску, прагне залишитися на гребінці.
У чому проблема: подібними сигналами організм може повідомляти про те, що йому не вистачає вітаміну Е (токоферол). Найчастіше це трапляється при незбалансованому харчуванні.
Для нормального стану волосся необхідно, щоб в організм надходила достатня кількість вітамінів групи В, аскорбінки, заліза, фосфору та інших мінералів.
• Ситуація третя
Нігті абсолютно не бажають надавати вам можливість зробити розкішний манікюр, вони погано ростуть, слабкі і ламаються, нігтьова пластина стала тьмяною і непривабливою.

У чому проблема: важко виділити один вітамін, нестача якого привела до подібних сумних наслідків.

Швидше за все тут мова йде про брак цілого "букета" мікроелементів: вітамінів А і Е, групи В, аскорбінки, кальцію, магнію та інших. Найімовірніше, у вас постраждали не тільки нігті, придивіться уважніше до шкіри і волосся. Найчастіше до таких неприємних наслідків призводить тривале незбалансоване харчування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вітаміни
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.