Післявоєнний Берлін з неба. ФОТО

Післявоєнний Берлін з неба. ФОТО
5 червня 1945 в Берліні відбулося підписання Декларації про поразку Німеччини і поділ міста.

На повоєнних фотографіях Гейна Горні видно понівечене місто з різкими тінями, що відкидають напівзруйновані будівлі, ‒ пише сайт bigpicture.ru.

Площа перед Бранденбурзькими воротами.

Колона Перемоги була відкрита в 1873 році. У 1939 році нацисти перенесли золоту колону, що стояла перед Рейхстагом, на місце, де вона перебуває зараз ‒ велике перехрестя, що веде до Бранденбурзьких воріт.

Меморіал полеглим радянським воїнам у Тиргартені. Цей меморіал був побудований в 1945 році, незабаром після того, як була зроблена ця фотографія. Її звели на честь полеглих солдатів Червоної армії.

Вид на річку Шпрее і Рейхстаг, побитий бомбами і снарядами.

Олімпійський стадіон ‒ величезна овальна будівля, створена архітектором Вернером Мархом для Літніх Олімпійських ігор 1936 року.

Вид на Меморіальну церкву кайзера Вільгельма серед уламків.

Меморіальна церква кайзера Вільгельма, яка дуже постраждала під час нальоту 23 листопада 1943 року. З тих пір церква так і залишилася в руїнах ‒ як слід руйнівної сили війни.

Виставковий центр Берліна ‒ будівля з дивовижним фасадом була частково знищена під час Другої світової. Реконструкція почалася в 1946 році.

В останні дні війни багато будівель навколо площі Александерплац були знищені. Зліва на фото універмаг «Wertheim», залізнична станція, будинок Бероліна, торговий центр «Tietz» і пансіон «Alexanderhaus».

Технічний коледж відразу після війни. Рік по тому він знову відкрився як Технологічний університет.

Станція Штеттін: залишилася тільки одна будівля на станції, побудованій в 1842 році. Зараз на цьому місці стоїть станція Нордбанхоф.

Церква святого Себастьяна згоріла під час бомбардування в листопаді 1943 року. Цей знімок був зроблений взимку 1945/1946 рр.

Центральний Берлін. На цьому фото ‒ опера, Пергамський музей і Новий і Старий музеї. Також видно фондову біржу, Берлінський собор, парк Лустгартен, Королівський палац, Академію архітектури і церкву Фрідріхсвердер.

Паризька площа: неокласичні Бранденбурзькі ворота ‒ єдині залишилися в Берліні. Вони пережили Другу світову війну, незважаючи на серйозний збиток квадриги і повне руйнування колони.

Паризька площа: величні будівлі навколо площі в 0,61 га на схід від Бранденбурзьких воріт дуже постраждали під час нальотів. Праворуч на фото ‒ руїни колишнього палацу Макса Лібермана.

Рейхстаг: башти будівлі були розширені в 1941 році як зенітні вежі. Підвал використовували як пологовий будинок на час війни.

Будівля Рейхстагу, створена Полом Уоллотом, була зведена в 1884-1894 рр.. Дуже постраждала у війні. Вона залишалася в руїнах до 1960-их.

Вид на вулицю Лейпциг: навколо Потсдамської і Лейпцігській площ відразу після війни від колись величних будівель залишилися тільки скелети фасадів.

Колона Перемоги в 1939 році. На задньому плані дорога, що веде до Бранденбурзьких воріт.

Берлінський собор згорів під час нальоту 24 травня 1944. Він зруйнувався, і підлога церкви розкришилася, пошкодивши склеп Хоенцоллерн в підвалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И посмотрите как выглядит он сегодня? Так кто же победил в той войне?
Відповісти
дружба
Відповісти
Freundschaft))))))))
Відповісти