Різновиди склянок та їх сучасні тенденції*

Різновиди склянок та їх сучасні тенденції*
На будь-яке свято потрібно правильно засервірувати стіл. І, якщо гостям дуже часто байдуже на те, які тарілки, склянки чи прибори лежать на столі, то господині дуже часто над цим заморочуються, адже хочуть зробити усе ідеально та красиво.

Склянки є важливою невід’ємною частиною сервірування, як і інший посуд, тому не можна нехтувати їхньою різноманітність, адже кожна склянка несе свою функцію та призначення.

Види склянок

Різновидів склянок існує дуже багато, основними їхніми видами є:

• Гранований стакан.
Використовується для абсолютно різних напоїв, а господині часто користуються ним для того, щоб відміряти вагу, якщо немає спеціальної мірної склянки (200 г).
• «Олд фе́шен» або ж старомодна склянка.
Вона невисока але доволі широка, має товсте дно. Найчастіше в таку склянку наливають віскі з людом або інші міцні напої.
• Хайбол.
Відрізняється правильною циліндричною формою, висотою та товстим дном. Найчастіше її використовую для подачі простих сумішей алкогольних напоїв з «содовою» або ж для інших коктейлів.
• Колінз.
Має також високу форму циліндра, але у цьому варіанті немає товстого дна. Призначений для подачі коктейлів.
• Фужер флюте.
Якщо по-простому, то це фужер для шампанського та ігристих вин. Він має видовжену форму й стоїть на тоненькій ніжці.
• Лафітнік
На вигляд це нагадує грановану чарку з товстими стінками, що стоїть на ніжці. Найчастіше з неї п’ють горілку.
• Мірна склянка
• Чаша.
• Фужер.
• Келих
• Чарка.

Сучасні тенденції склянок

Кожна господиня хоче завжди залишатися у тренді навіть, якщо це стосується посуду. На сайті магазину Posud:meister https://posudmeister.ua/bar-i-xrustal/stakany можна віднайти найцікавіші склянки за дуже приємними цінами. А для того, щоб не прогадати з вибором, розповімо декілька сучасних тенденцій у світі склянок.

Зараз у моду знову почали входити яскраві кольори, це не обійшло й склянок. Якщо будь-якому різновиду склянки додати кольоровості, це вже буде виглядати незвично. Дуже популярними стали фужери червоних, зелених, жовтих кольорів з товстими стінками та цікавими фактурними поєднаннями.

Природність та екологічність у наш час також перебувають на вершині модних тенденцій, тому на склянках можна побачити малюнки або фактури, що наслідують природу: гілки, квіти, листя. «Селянський» простий стиль посуду, що повертає нас у минуле, не буде виглядати зайвим на столі.

Лаконічність – невмируща класика. Склянки взагалі без малюнків, що не мають жодної фактури, з тонким склом завжди були та, напевно, завжди залишаться в моді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.