Як захистити вуличні дерев’яні меблі від вологи?*

Як захистити вуличні дерев’яні меблі від вологи?*

Дерев’яні вуличні меблі – стильне доповнення до оформлення дворика біля будинку. Однак дерево – матеріал доволі чутливий до примх погоди. Через вологу, спеку, холод, сонячні промені воно легко пошкоджується. Ось чому таким меблям потрібний додатковий захист. Знайти його ви можете тут – kokos.lviv.ua/catalog/laki_1/. Є кілька ключових порад, які допоможуть зберегти речі цілими та неушкодженими.

Клімат

Дуже важливо знати, з якою погодою ви матимете справу. Наприклад, в сухому кліматі більш актуальним є захист від сонячних променів, а не від вологи. Якщо ж у вашому регіоні часто йдуть дощі, варто зосередитися на відповідному герметику. Хоча сучасні лаки та фарби зазвичай забезпечують захист одночасно від кількох негативних факторів.

Фарбування

Нанесення фарби – перевірений століттями спосіб захисту дерев’яних речей. Хоча при цьому втрачається початковий вигляд деревини, результат того вартий. Фарба не лише відштовхує воду, а й відбиває сонячні промені. Це дозволяє не турбуватися через гниття чи деформацію меблів. Наносити фарбу потрібно щоразу, коли ви помічаєте пошкодження попереднього покриття.

Лакування


Ще один гарний спосіб захисту деревини – покриття виробів з неї лаком. Його перевага в порівнянні з фарбою – можливість зберегти початковий малюнок натурального дерева. Для цього вам потрібно просто придбати прозорий лак. Покриття рекомендується оновлювати кожні кілька років, навіть якщо воно не виглядає пошкодженим. Тут представлено великий вибір засобів для декору меблів у приміщенні та під відкритим небом – kokos.lviv.ua/catalog/laki_1/.

Герметик

Приємною особливістю герметиків є те, що вони не лише захищають деревину від проникнення вологи, а й дозволяють намоклим предметам швидше висихати. Цим самим вдається уникнути гниття, розколювання та деформації меблів. Герметики – непоганий вибір для регіонів з частими дощами та високою вологістю повітря.

Накриття

Цей метод варто використовувати в комплексі з описаними вище. Все дуже просто – коли меблі не використовуються, їх потрібно поставити під навісом чи закрити чохлами. Для цього потрібно вибирати чохли зі щільних водонепроникних матеріалів, які не руйнуються під тривалим впливом ультрафіолету. Коли насувається гроза, краще перемістити меблі у приміщення чи принаймні під навіс.

Уважно вибирайте місце, в якому будуть стояти предмети. Бажано, щоб вони не знаходитися в низині. Інакше під час дощу чи танення снігу вода стікатиме саме на дерев’яні предмети. Найкраще місце – в тіні та на підвищенні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити вуличні дерев’яні меблі від вологи?*
06 січень, 2020, 00:40