Різниця приватних та державних будинків престарілих*

Різниця приватних та державних будинків престарілих*
Рано чи пізно наступає такий момент, коли наші любі батьки чи інші дорогі родичі старіють. І як би ми не хотіли того, у боротьбі з часом завжди виграє він. Люди у похилому віці вже потребують постійного догляну. Мова йде не тільки про те, щоб нагодувати, прибрати, поспілкуватися, а ще й про постійний медичний контроль. Тому з появою власної сім’ї, роботи та інших проблем, що вимагають часу, не завжди вдається цей догляд надавати літнім родичам.
Саме тому, щоб не кидати рідних без належного контролю, існують будинки пре старілих. Наприклад, у Харкові є чудовий приватний пансіонат для престарілих «Золотий час» (https://zolotoe-vremya.kh.ua/).

Державні будинки для престарілих

Якщо говорити про державний пансіонат, то частіше розміщення в ньому безкоштовне й оплачується з державного бюджету. Але, як відомо, коштів у держави часто не вистачає на потреби першої необхідності, не кажучи вже про хороше фінансування будинків престарілих.

У таких закладах не потрібно розраховувати на те, що у літніх буде дієтичне збалансоване харчування, дорогі тренажери або інші апарати, також потрібно сказати, що у державних пансіонатах часто не вистачає кадрів.

Але все одно вільних місць майже немає, тому не так просто туди потрапити. Для цього потрібно, щоб літня людина не мала дієздатних родичів або ж взагалі не могла себе обслуговувати в силу віку, захворювання чи інших причин.

Важливо уточнити, що для того, щоб людині видали направлення в будинок престарілих, необхідно зібрати дуже багато довідок, документів, здати всі аналізи, поспілкуватися з психологом та виконати безліч інших пунктів.

Стосовно пенсії, то літня людина переписує її на пансіонат, який забирає на утримання 75%, а рештою вже пенсіонер розпоряджається самостійно. А якщо він має майно, то воно також переходить у власність держави чи міста.

Приватні будинки для престарілих

За перебування у приватних пансіонатах для престарілих, звичайно, потрібно платити. Сума може коливатися, все залежить від рейтингу будинку престарілих та послуг, які мають надаватися.
Цей варіант схожий більше на проживання в готелі, де буде цілодобовий нагляд, кваліфікований медичний персонал, де на одного мед.працівника приходиться не більше 5 підопічних, й збалансоване дієтичне харчування.

Розміщуються жильці в кімнатах різної місткості. Вибір, у яку кімнату відбудеться заселення, залежить від того, який у людини фізичний стан та який догляд необхідний за нею.

Сумувати у таких закладах не буде часу, адже для постояльців проводяться різні тренінги, майстер-класи, екскурсії, кіноперегляди та інші розваги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Різниця приватних та державних будинків престарілих*
06 січень, 2020, 00:00