Забруднення Турії досягло критичного рівня, ‒ еколог

Забруднення Турії досягло критичного рівня, ‒ еколог
ПАТ «Ковельмолоко» експлуатує розташовані на річці Турія очисні споруди та викидає у річку відходи від власного виробництва.

Про це повідомив перший заступник начальника державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Олександр Ткачук доповів про стан проведення робіт з розчищення річки Турія та з реконструкції каналізаційно-очисних споруд Ковельського УВКГ «Ковельводоканал».

За його словами, ПАТ «Ковельмолоко» експлуатує державні очисні споруди та викидає відходи від виробництва, а саме – сироватку. Як наслідок, наразі забруднення річки перевищує всі норми. Своєю чергою, головний інженер ПАТ «Ковельмолоко» повідомив, що зараз фірма проводить детальне дослідження цієї проблеми і готує проектну документацію на будівництво локальних очисних споруд та наданням його для проведення відповідних експертиз.

Проте закінчити всі експертні роботи планують лише до кінця року. Такий термін дещо здивував першого заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Башкаленка, котрий зобов’язав ПАТ «Ковельмолоко» поспішити із документацією і вже на осінь представити результати їх роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову паскуди отруять, як і торік, Турію і Прип"ять. Гаплик моїй чистій рідній Прип"яті... А тупі полішуки знову за 100-200 гривень будуть голосувати за Єрємєєва. Сволота...
Відповісти