Критерії вибору якісних і комфортних кедів*

Критерії вибору якісних і комфортних кедів*
Раніше кеди асоціювалися винятково зі спортивним стилем. Але за останні роки стильові межі розширилися, і тепер кеди Converse, Puma, AXO та інших брендів носять «просто так», під джинси, брюки і навіть сукенки теплою весною і влітку. Випускаються моделі різних кольорів і з різними принтами. На піку популярності білий колір. Підходить таке взуття як дітям, молоді, так і жінкам й чоловікам практично на всі випадки повсякденного життя. Однак важливо правильно вибрати зручні кеди на літо.

Спочатку розберемося, чим кеди відрізняються від кросівок. По суті, всі відмінності можна звести до будови і візуальних відмінностей. А щодо конструктивної різниці, для кедів характерна суцільна підошва, найчастіше текстильний верх (хоча сьогодні виробляються і зі шкіри, нубука, замші). Інакше виглядає і носова частина, а мис носка зроблений з гуми, як і підошва. Конструкція кедів не дозволяє застосовувати їх для спорту, адже на відміну від кросівок вони не забезпечують надійної фіксації та амортизації стопи.

А от взути кеди на прогулянку, в місто і навіть на роботу - не лише зручно, а й стильно. Тільки вибирати моделі треба правильно, щоб носити їх було комфортно і створювався потрібний образ.

Як підібрати ідеальний варіант?

Вибираються літні кеди за розміром, кольором, технології пошиття, дизайну, якості.

1. Колір безпосередньо пов'язаний з основним використанням кед. Для клубу доречний яскравий декор, але на роботу в таких йти недоцільно. Для відпочинку на природі підійде яскрава колірна гамма, для офісу краще віддати перевагу підошві у вигляді танкетки і стриманим відтінкам. Можна також поекспериментувати з відтінками шнурків, щоб зробити акцент на кольорі вбрання, сумки та ін. А під джинси і коротку спідницю цікаво й модно виглядають кеди взагалі без шнурків.

2. Розмір треба підбирати дуже уважно, адже таке взуття не розношується. Краще купувати після обіду, коли стопа трохи більша, ніж зранку. Приміряйте взуття стоячи.
3. Якість - теж важливий фактор. Перевірте, як склеєні поверхні, як йде рядок, чи продубльована тканина на п'ятах, нісках, нижній частині боків іншим матеріалом. Зігніть підошву, відчуєте, що вона податлива, але в міру. При розгинанні підошва повертається до колишньої форми. Брендова підошва плоска і не гладка, на ній є рельєф.
4. Устілки у хороших моделей обов'язково повинні вийматися, щоб можна було їх прати.
5. У брендовому виробі нога не пітніє в спекотну пору року, взуття "дихає".
6. Криво приклеєний лейбл свідчить про підробку, як і логотип, написаний на коробці з помилками. Щоб переконатися, що перед вами бренд, подивіться на внутрішню сторону язичка кедів, де нанесена інформація про країну-виробника, персональний номер моделі. Знайдіть в Інтернеті модель за цим номером. Якщо не знайшли, значить, взуття підроблене.

І наостанок. Брендові моделі не можуть бути надто дешевими. Намагання економити може призвести до придбання незручного та неякісного взуття.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кеди
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.