Кредити: їх форми, переваги та недоліки*

Кредити: їх форми, переваги та недоліки*
Кредити все більше та більше набирають свою популярність. Колись люди навіть подумати собі не могли, що можна буде так просто купити бажаний товар або отримати необхідну суму. Зараз навіть за декілька хвилин можна взяти досить велику суму грошей, тільки потрібно розуміти, що в різних кредитних компаніях відсоткова ставка також може бути різною, тому не потрібно з цим поспішати, спершу необхідно знайти найбільш вигідні для себе умови. А допоможуть це зробити спеціальні сервіси зрівнювання онлайн кредитів, наприклад, як CrediTop, у списку яких можна знайти більш ніж 30 пропозицій від різних компаній, а саме оформлення кредиту не займе більш, як 15 хвилин.

Форми кредиту

Існує декілька форм кредиту:

• Товарний.
Передбачає передачу будь-якої речі на тимчасове користування, але актуальною вона була у ті часи, коли ще не з’явилися товарно-грошові відносини між людьми. Якщо говорити про сучасність, то така форма простежується у форматі розстрочки, оренди майна, лізингу обладнання та автомобілів, товарної позики та т.п.
• Грошова.
Передбачає передачу певної кількості грошей у тимчасове користування.
• Змішана.
Передбачає видачу кредиту товаром, а повернення його у грошовому еквіваленті. Часто таке можна зустріти у міжнародних розрахунках.
Переваги кредиту
Якщо подумати, то кредит має не так багато переваг, але вони досить вагоні для багатьох людей. Плюси кредиту полягають у:
• Отриманні коштів тут та зараз.
Тобто людині не потрібно чекати на отримання заробітної плати, або будь-якого іншого грошового надходження, не потрібно довго відкладати необхідну суму, адже повну суму можна отримати одразу після оформлення заявки.
• Можливості розплатитися за товар у декілька разів.
Якщо планується покупка якогось дорогого товару, то на бюджеті це одразу сильно позначиться. А якщо виплачувати кожного місяця невеличку суму коштів, то ці витрати будуть майже непомітні.

Недоліки кредиту

Негативних сторін кредиту значно більше, аніж позитивних, вони полягають у таких факторах:

• Велика трата часу на паперову тяганину, тим паче, якщо банку будуть необхідні поручитель або залог.
• Високі відсоткові ставки та інші додаткові платежі за кредит, які одразу можуть бути непомітні.
• У разі втрати роботи, клієнт не зможе платити за кредит, що призведе до неприємних наслідків, а потім й до зустрічі з колекторами.
• Кредити викликають залежність.

Легкі та швидкі гроші часто негативно впливають на людей, вони беруть все більші ті більші суми, а потім не можуть зупинитися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.