У Луцьку базарники штурмують міську раду. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

У Луцьку базарники штурмують міську раду. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО
Підприємці Старого ринку, які прийшли до мерії вранці 5 лютого після нічних подій, вимагають відправити у відставку в.о. мера Луцька Григорія Пустовіта, а також негайно призначити позачергову сесію та скасувати рішення про примусовий демонтаж ринку.

Сотні людей, які зібралися під мерією, принесли металеві бочки, в які гучно стукають, а також скандують «Сесію!» та вимагають впустити до сесійної зали усіх охочих.

Частина мітингувальників, яких зібралися сотні під стінами Луцькради, зайшла до зали, де відбувається засідання виконкому.

Люди вимагають звільнити очільницю департаменту муніципальної варти Луцькради Юлію Сиротинську та всіх її підлеглих, які, на думку базарників, причетні до незаконного силового знесення ринку та згодом узагалі ліквідувати цей департамент.

В.о. мера Луцька Григорій Пустовіт повідомив, що нині проводять розслідування шодо дій муніципалів. За результатами перевірки й приймуть рішення.

Підприємці ж Старого ринку запевняють – якщо їхні вимоги не виконають до 15 лютого, ьтто будуть діяти радикальніше. Разом із тим, підприємці рішуче відмовляються переїжджати на Новий ринок.

Григорій Путовіт запропонував створити ініціативну групу для вирішення конфлікту, але люди – проти. Натомість мітингувальники скандують «Пустовіта – у відставку!» та заблокували трибуну і президію у залі засідань.

Станом на 11:50 люди перекрили дорогу на Богдана Хмельницького.



Заважимо, що міська влада зробила заяву про бездіяльність поліції, що перебувала на місці та неспроможність забезпечити громадський порядок і безпеку. Це, як пишуть на сайті міськради, призвело до того, що «демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня». Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж.
«Поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради», - пишуть у мерії й заявляють, що скаржитимуться на очільника поліції Петра Шпигу у профільне міністерство.





ОНОВЛЕНО:

Станом на 15:15 5 лютого мітингувальники розблокували приміщення Луцької міської ради, департаменту муніципальної варти, а також перестали перекривати дорогу на Богдана Хмельницького.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не піду з майдану до відставки Януковича!!!
Відповісти
Комсомольці з міськради "роздерибанили"всю землю і тепер по приказу "Царя"шукають нові площі,потрібно ж розраховуватись за тепле "кубло".А де "великий"раднік,спеціаліст широкого профілю,СМС-ки строчить в центр...А де пашка-народний контроль,"захисник"всіх знедолених козюра..."великий будівничий"була...ідіть до людей,обранці...
Відповісти
пора розогнати 100-ку неадекватов.продовжити демонтаж
Відповісти
луцьку балбесну сотню!
Відповісти
Поки спекулянти безчинствують в міській раді треба зносити гадючник.
Відповісти
А чому їм не подобається базар біля кромба?
Відповісти
Палиця! Палиця! Палиця!
Відповісти
Ачому не йдуть да кромбега?
Відповісти
Мер Поліщук передівся у спідницю і втік через вікно в Маневицький ліс
Відповісти
Дякуючи що сьогодні вони страйкують зрозумів нарешті що таке базар..... Пішов купити собакам а ринок зачинений. Довелось йти в супермаркет. Щоб не було реклаими назву не скажу. Так от ціна на курячі лапи в супермаркеті 16-20грн. На центральному ринку 20грн за кг. Відчутно? І їх шкодувати? Та в шию не задумуючись
Відповісти
Унас уже небазар попробуйте хай вам скинуть хоч гривню зразу плачуть неможу бідні всі
Відповісти
Гнати тих базарників алкашів...
Відповісти
Шпига приємно здивув! МОЛОДЕЦЬ.Невже нарешті "міліція з народом"!!!Демонтаж- це не троща. а розбирка по деталх, перевезення...але точно не знищення чужого майна!!!
Відповісти
Я звісно дуже радий, що знесли жахливу гнилу ракову пухлину на тілі луцька під назвою ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК. Але звісно шкода людей, які втратили можливість на дні чи місяці кормити свою сім'ю! Неоднозначна ситуація, люди, не будьте такими однобокими !
Відповісти
Я за перенесення. Ті хто против волі лучан, треба гнати в шию. Місто повинне виглядати цивілізовано, а не з алкашами і сміттєзвалищем. Ганьба срачу, Влада повинна діяти рішуче, вчіться у Лукашенка.
Відповісти
Іван-Білорусь-лукашенко...він потребує таких "іванів".
Відповісти
Вже набридло от таке господарювання у Луцьку...ці всі їхні «дєльожки»...хочуть щоб під замком було «красіво» то зробіть хоча б у старому місті...де куча незрозумілих будинків набудували Голєві...і так далі і розвели срачі...що сором...а вони на ринок кивають...люди невже ви не розумієте що стан нашого міста, старої вулиці і замку не залежить від старого ринку...а від нашої влади...була б влада нормальна то б і той ринок був би нормальним...але вони все спеціально так спустили...щоб розвести там анархію і свинюшник...всім зрозуміло що потрібна земля...під цим ринком а наївні блаженні далі думають...що там щось для людей зроблять
Відповісти
Шоб їм в головах штормило торгаші прокляті!
Ціни на в тому шанхаї заоблачні.
Відповісти
Зміни завжди відбуваються важко.Якщо Луцьк розвивається як туристичне місто,то його візитна карточка,зокрема замок та його околиці мають виглядати охайно.Час був,попередження були,місця для переїзду надали. Шкода звичайно людей.
Відповісти
Баригі базарні хочуть керувати містом? Хай прибераються нах з центра міста,і якщо хочуть далі торгувати купляють касові апарати, а то на#₴бують на кожному кроці, скручують ваги і т. д.
Відповісти
Та в тій міськраді треба всіх гнати в шию. Не тільки Пустовіта, а й Недопада, Поліщука і всю банду.
Відповісти
а куди заховався нарцис полішук? То маярить усюди, як іконостас, а наразі начеб то його і не існує. Певно побіг підгузки сушити...
Відповісти
Я теж за знищення того позору
Відповісти