«Найзакритіші» освітяни ‒ в Ратнівському районі

«Найзакритіші» освітяни ‒ в Ратнівському районі
Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу провів моніторинг дотримання органами освіти Волинської області порядку оприлюднення інформації про закупівлі на офіційному веб-порталі www.tender.me.gov.ua.

Проведений моніторинг показав, що в 15% випадків органами освіти Волинської області порушувалася процедура проведення держзакупівель в частині оприлюднення на веб-порталі всієї необхідної інформації, передбаченої Законом «Про здійснення державних закупівель», - повідомили у ЦПАВК.

Найчастіше порядок оприлюднення інформації порушувався при проведенні процедури закупівлі в одного учасника (43%), запиту цінових пропозицій (35%) та відкритих торгах (22%).

При цьому найчастіше не публікувалися такі документи: звіт про проведення процедури закупівлі (35%), запит цінових пропозицій (28%), протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів чи цінових пропозицій (ПРП) (22%) та обґрунтування проведення процедури закупівлі в одного учасника (15%).

Найчастіше під час відкритих торгів волинські освітяни не публікували протоколи розкриття пропозицій конкурсних торгів; під час закупівлі в одного учасника - звіт та обґрунтування закупівлі в одного учасника. Під час проведення процедури запиту цінових пропозицій не опубліковувалися запити цінових пропозицій.

Вже традиційно антирейтинг порушників очолює відділ освіти Ратнівської РДА, в якої була порушена кожна процедура держзакупівлі, яка потрапила під моніторинг (100%). Значний відсоток порушень (61%) має відділ освіти Рожищенської РДА. Слідом йдуть відділи освіти Турійської (56%) та Горохівської РДА (33%). В половини органів освіти Волинської області порушень процедури оприлюднення інформації на офіційному веб-порталі не знайдено.

Як повідомив координатор у Волинській області Всеукраїнської ініціативи «За доброчесні закупівлі в системі освіти» Андрій Лучик, результати моніторингу, проведеного Центром, в цілому є задовільними. Адже половина органів освіти Волині не порушують порядок оприлюднення інформації про держзакупівлі.

За його словами, незадовільною в цьому аспекті є робота конкурсних комітетів відділів освіти Ратнівської та Рожищенської РДА.

«Комітетам з конкурсних торгів варто звернути увагу на обов'язковість оприлюднення на офіційному веб-порталі «Державні закупівлі» запиту цінових пропозицій при застосуванні цієї процедури, звітів та обґрунтування - при проведенні процедури закупівлі в одного учасника та протоколів розкриття пропозицій - при відкритих торгах», - каже Андрій Лучик.

Довідка

В рамках моніторингу експертами Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу було досліджено оголошення про закупівлі усіх волинських органів освіти (16 відділів освіти РДА та 4 управління освіти міст обласного підпорядкування). Управління освіти Волинської ОДА конкурсних процедур закупівель не проводило.

Порядок оприлюдення інформації про закупівлі на на веб-порталі «Державні закупівлі» передбачає оприлюднення таких документів як:

документація конкурсних торгів та зміни до неї;
обґрунтування застосування процедури закупівлі в одного учасника;
протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів чи цінових пропозицій;
інформацію про відхилення пропозицій конкурсних торгів;
звіт про результати проведення процедури закупівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поліссся наше полісся
Відповісти
Останні новини
«Найзакритіші» освітяни ‒ в Ратнівському районі
06 червень, 2013, 16:33