Українці можуть оскаржувати рішення щодо відключення світла

Українці можуть оскаржувати рішення щодо відключення світла
Українці можуть оскаржувати рішення про порушення правил електропостачання.

Про це пише Народна правда.

Зазначається, що до цього часу українці не могли оскаржити рішення комісії про порушення правил електропостачання, яке було підставою для відключення електроенергії. Спочатку треба було оплатити всі рахунки, навіть, якщо вони спірні та штраф і послуги за новим підключенню світла. Лише після цього подавати в суд на постачальника послуги і відсуджувати ці та інші свої витрати, доводячи свою правоту.

"Зараз же БП-ВС чітко сказала, що можна оскаржити саме рішення про порушення правил електропостачання, тобто не дати постачальнику відключити електроенергію без оплати несправедливих рахунків", – пояснив старший партнер адвокатської компанії "Кравець і партнери" Ростислав Кравець.

У постанові БП-ВС зазначається, що вимога про скасування рішення комісії енергопостачальної організації про визначення обсягу недоврахованої електричної енергії та її вартості є способом захисту прав та інтересів, встановленим законом.

Оскільки таке рішення комісії, оформлене протоколом за розглядом акта про порушення Правил користування електричною енергією, безпосередньо впливає на права та обов’язки відповідного суб’єкта господарювання в контексті його відносин з енергопостачальною організацією, встановлює обсяг і вартість недоврахованої електроенергіі і створює загрозу припинення електропостачання відповідного споживача", – йдеться в постанові БП-ВС.

Воно стосується спору споживача з підприємством "ДТЕК Київські електромережі".

Юристи розраховують, що як тільки споживачі почнуть активніше в судах оскаржувати відключення світла і рахунки компаній, енергетики стануть оперативніше вирішувати суперечки з клієнтами і в досудовому форматі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці можуть оскаржувати рішення щодо відключення світла
07 лютий, 2020, 01:03