На Волині майже завершили реставрацію будинку Стравінського

На Волині майже завершили реставрацію будинку Стравінського
В Устилузі добігають завершення роботи з реставрації будинку, в якому жив композитор Ігор Стравінський.

Варто зауважити, що розпочали роботи з відновлення пам’ятки ще в серпні 2012-го, - пише Волинська газета.

Об’єм робіт чималий, адже від старого будинку зосталися практично лише стіни. Одначе перед будівельниками стояла чітка задачі – зробити будівлю максимально схожою на ту, яку у 1907 р спорудили для родини композитора. Відтак довелося зносити другий поверх, адже його добудували вже в післявоєнний період.

Кошторисна вартість – 3 млн 900 тис. грн. До слова, гроші на відновлення пам’ятки знайшлися у державному бюджеті. Ще 140 тис. планувалося виділити із обласної казни, аби поповнити експозицію музею.

У травні із ходом робіт ознайомився заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк. Тоді будівельники працювали не покладаючи рук, аби встигнути у визначені строки. Нещодавно на території садиби побували начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Святослав Лисюк та голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Валентин Скуба, адже реконструкцію практично звершено. Отож загалом на реконструкцію маєтку спрямували 4 млн 700тис. грн.

Одначе, відновлення будинку – половина справи, наголошують у Володимир-Волинській райдержадміністрації. В подальшому необхідно потурбувати про інфраструктуру, адже музей-садиба Ігоря Стравінського – цікавий туристичний об’єкт. Коли ж роботи в будинку завершать повністю, облаштовуватимуть парк та здійснять благоустрій території, а це – близько одного гектара площі. У планах – спорудження огорожі.

У ході оглядин музею посадовці визначилися й з орієнтовною датою відкриття, одначе поки її не повідомляють.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.