Підлогове покриття для тераси. Терасна дошка*

Підлогове покриття для тераси. Терасна дошка*
Вибір підлогового покриття - дуже важливий момент в процесі ремонту будинку. Фахівці рекомендують укладати підлогу на терасах з натуральної деревини, яка в будь-якому інтер'єрі матиме доречний та стильний вигляд. Сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує покупцям елітний і відносно новий оздоблювальний матеріал - терасну дошку (деталі тут https://profmet.in.ua/terrasnaya-doska).

Дошка такого класу має низку переваг:

• Високі показники міцності;
• Зносостійкість;
• Тривалий термін експлуатації;
• Можливість реставрації окремих паркетних частин у випадку їх деформації або для оновлення захисного лакового покриття.

Найбільш використовувані породи деревини для виготовлення терасної дошки можна назвати такі: дуб, модрина, секвойя, кедр, а також деякі тропічні породи нарапія, кумару, тик та інші.

Цей оздоблювальний матеріал відрізняється від паркетної дошки товщиною зовнішнього шару, який складає 4-8 мм, що значно збільшує опірність ваговим і фізичним навантаженням. Конструкція складається мінімум з двох шарів, склеєних за аналогією щитового паркету.

Особливості монтажу терасної паркетної дошки

Інженерний оздоблювальний матеріал, так само як і масивна дошка, монтується на фанеру або бетонне покриття. Перший варіант вважається класичним і найбільш простим. В якості основи використовується фанерна підкладка товщиною близько 12-15 мм. Укладати її потрібно в шаховому порядку з зміщенням центру. Для фіксації до основи застосовують дюбеля або клей.

Зафіксована фанера повинна добре просохнути. Цей процес займає 2-3 доби, в залежності від обраного клею. Потім потрібно провести шліфовку поверхні , і можна приступати до монтажу терасної дошки. Укладання масивної дошки та інженерного покриття відбувається за допомогою двокомпонентного поліуретанового клею, але якщо в приміщенні будуть часто перебувати люди схильні до алергії, то застосовуйте клей на водній основі. Наносьте його рівним шаром і вирівнюйте за допомогою зубчатого шпателю.

Як правило, терасні паркетні дошки мають замкове з'єднання, тому таке покриття прикручувати до основи не потрібно. В іншому випадку дошка фіксується спеціальними саморізами або скобами. Експлуатувати покриття не можна ще три дні після вкладання терасної дошки, а потім можна заносити важкі меблі і ходити по покриттю.

Експлуатаційний термін паркету будь-якого класу буде залежати від правильного догляду за ним. Рекомендується зберігати оптимальний показник вологості, надіти на коліщатка меблів спеціальні чохли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дім, тераса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.