Різновиди автоплівок*

Різновиди автоплівок*
Автовласники просто обожнюють свої машини, тому завжди намагаються зробити їх кращими, відтюнінгувати, тому зараз дуже популярною стала плівка на авто, яка виконує одразу декілька функцій.

Функції автоплівок

• Захисна.
Такі плівки добре захищають автомобіль від пташиного посліду, лужної хімії та різних механічних пошкоджень: відколи, подряпини, потертості.
• Естетична.
плівка може повністю змінити зовнішній вигляд автомобіля, додати цікавого забарвлення чи малюнку. Такий спосіб вважається набагато дешевшим, аніж його фарбування.

Різновиди автоплівок

Зараз виробники придумують дуже багато цікавих варіантів автоплівок.
1. Однією з найпопулярніших є вінілова, адже її кольорова гамма дуже різноманітна, а ціна досить недорога. Вона має красивий зовнішній вигляд, добре виконує захисну функцію, у разі пошкоджень, її заміна не буде коштувати дорого й не вимагає багато зусиль. Але її недоліками є те, що вона може вигорати на сонці, й низькі температури їй також складно переносяться. Вінілові автоплівки діляться на декілька категорій:

• глянцева (потребує правильного обклеювання, краще звернутися до майстрів),
• матова (при обклеюванні не виникає складок або повітряних міхурів),
• графічна (на таку плівку можна нанести будь-який малюнок за допомогою цифрового друку),
• текстурна (імітує будь-який матеріал, наприклад: камінь, дерево, сталь).

2. Камуфляжна вінілова плівка заслуговує окремого слова. Основним її завданням є маскування автомобіля. Окрім того, що вона має цікавий зовнішній вигляд, практичною функцією камуфляжної плівки є те, що бруд на ній набагато менше видно. Можна наносити такі види камуфляжу: військовий, цифровий, під рослин або тварин, арт-камуфляж.

3. Наступною є карбонова плівка. Її особливостями є те, що вона складається з декількох шарів: найнижчий несе декоративну функцію й нагадує карбоновий малюнок, а верхній ламінований шар захищає автомобіль від пошкоджень й сам малюнок від витирання. Кольорова палітра такої плівки також дуже різна.

4. Плівка «хамелеон» вважається однією з найбільш незвичних та цікавих варіантів. Таку назву автоплівка носить через те, що вона має різне забарвлення, залежно від того, з якого куту подивитися на автомобіль. Також такий виріб має додаткові ефекти, наприклад, імітувати шкіру крокодила чи ефект 4D.

5. Плівкова аерографія набуває популярності через те, що аерографія, виконана плівкою, дешевша, аніж звичайна аерографія фарбою від руки. Звичайно, така плівка виконує більше естетичну функцію, аніж захисну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.