Чорногорія - Україна. Напередодні

Чорногорія - Україна. Напередодні
У п'ятницю, 7 червня, збірна України протистоятиме Чорногорії в межах відбору на чемпіонат світу.

Тренер українців Михайло Фоменко каже, що нічия нікому з суперників нічого не дає, - пише Football.ua.

Щоправда це більше стосується збірної України, оскільки Чорногорія зараз займає перше місце у відбірковій групі, вона перемогла наших в Києві та випереджає їх на шість очок. Тому перемагати потрібно нашій команді.

У разі поразки одне з двох місць в групі, ймовірно, дістанеться Чорногорії, а це значно "вдарить" по шансах нашої команди. Тому іншого варіанту крім перемоги не залишається. За словами представників збірної України, вони й самі це прекрасно розуміють.

Багато хто дивувалися, навіщо тренерський штаб збірної викликав майже 30 гравців на тренувальний збір. А зараз гравців фактично не вистачає.

Особливо це стосується лінії оборони, де один за іншим вилетіли відразу кілька важливих гравців основи. У порівнянні з минулими офіційними матчами команди в березні в основі може залишитися тільки один Артем Федецький, бо Олександр Кучер і В'ячеслав Шевчук вже точно не зіграють, а шанси зіграти в Євгена Хачеріді - мінімальні.

На лівому фланзі оборони, швидше за все, зіграє Євген Селін, а в центрі оборони практично немає інших варіантів крім зв'язки Анатолій Тимощук - Ярослав Ракицький. В принципі, такий варіант оборони виглядає не таким вже й поганим, але з Хачеріді в центрі і Тимощуком у півзахисті було б набагато спокійніше.

У середині поля можливий варіант з Тимощуком і зв'язкою Денис Гармаш - Руслан Ротань, яка буде розташовуватися ближче до чужих воріт. Гра проти Камеруну довела, що додатковий опорний хавбек розв'язує їм руки в атаці.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО: УКРАЇНА - КАМЕРУН 0:0

А тепер виходить, що у разі відсутності Хачеріді Тимощук перебирається в оборону, Тарас Степаненко дискваліфікований, а іншого перевіреного варіанту немає. Фоменку доведеться вибирати варіант між Едмаром, Дмитром Гречишкін або ж поставити в атаку додаткового гравця.

Тут також можна будувати різні варіанти: Євген Селезньов, Роман Безус, зсув на позицію під нападаючими Андрія Ярмоленка або Романа Зозулі. Але в такому важливому виїзному матчі більш очікуваним буде все ж вихід Едмара.

З усієї лінії атаки єдиним залізним гравцем основи можна вважати, як не дивно, Зозулю. Просто його конкуренти виглядають слабшими, а от вибрати двох зі списку Олег Гусєв, Євген Коноплянка, Ярмоленко - не так просто.

Після матчу з Камеруном Фоменко говорив, що в першому таймі гравці не виконали установку. Ярмоленко грав у першому таймі, після чого його замінив Гусєв. З іншого боку Ярмоленко забивав у всіх трьох попередніх матчах збірної України під керівництвом Фоменка.

А для Коноплянки гра кілька днів тому була фактично дебютом, оскільки березневі матчі він пропускав через травму. Є варіанти використовувати всіх трьох одночасно: Гусєв в обороні, Ярмоленко на позиції центрального атакуючого хавбека. Але чомусь здається, що тренери обиратимуть двох з цього тріо.

Чорногорія (орієнтовний склад): М.Божовіч - Вешович, Кецоєвіч, Баша, Божович - Цверотіч, Пекович - Кашаліца, Йоветіч, Волков - Вучініч

Україна (Орієнтовний склад): Пятов - Федецький, Тимощук, Ракицький, Селін - Едмар, Ротань, Гармаш - Ярмоленко, Зозуля, Коноплянка

Травмовані: Савич, Дрінчич - Хачеріді (під питанням), Коваль, Кучер, Шевчук, Мандзюк, Морозюк, Дедечко

Дискваліфіковані: Джудович, Новакович - Степаненко

Слова

Михайло Фоменко, наставник збірної України:

"Наш суперник - це, перш за все, добре організована команда, укомплектована кваліфікованими футболістами, які виступають в європейських клубах. Насамперед, з боку збірної Чорногорії небезпечними будуть організація їх атак, а також стандартні положення".

Бранко Брнович, наставник збірної Чорногорії:

"Нас чекає важкий матч не тільки через непростого суперника, а й через те, що відбудеться він у складний момент. Громадськість чекає перемоги, а Україна - кваліфікований і незручний опонент. Я впевнений, що якщо ми зіграємо так, як уміємо, то проблем не буде".

Деян Дам'янович, нападник збірної Чорногорії:


"Гарантую, що в Києві Україна нас недооцінила, порахувавши командою, яку можна взяти голими руками. Але зараз ситуація кардинально змінилася. Вони спробують нас здивувати, але на нашому стадіоні перед нашими вболівальниками зробити це буде складно. Я очікую перемоги".

Нагадаємо, в Києві збірна України програла чорногорцям з рахунком 0:1.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чорногорія - Україна. Напередодні
07 червень, 2013, 11:30