У Луцьку тріщить унікальний будинок, якому понад сотня років. ФОТО

У Луцьку тріщить унікальний будинок, якому понад сотня років. ФОТО
У Луцьку руйнується унікальний будинок, що на Ковельській, 18.

Про це на своїй сторінці у facebook написав депутат Андрій Білан.

"Там, не виходячи з приміщення, можна побачити зорі, або ж знати про опади за вікном. Покрівля будинку, як решето, просвічується у всіх ракурсах", - каже він.

Донині цей будинок зберіг у собі велику кількість автентичних родзинок, зокрема двері, металеву сходову клітку, автентичну плитку у під’їзді, ковані балкони.

"З фото ми можемо побачити реальну картину, в якому стані цей житловий будинок і, що після ремонту він може стати вишуканим об’єктом архітектури. До речі, мешканці все це зберегли до наших днів та готові реставрувати автентичні двері, балкони та вікна на умовах співфінансування з Луцькою міською радою. Найбільша проблема наразі - це аварійний дах, який потребує негайного ремонту", - зауважив Білан.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, і на його місці збудувати 9-поверхівку, 100% підтримую!
Відповісти
Тріщить? Хай тріщить. Як каже радник озг поліщук - Професійну підсвітку йому?
Відповісти
Будинок, який може стати окрасою міста. Таких у Луцьку десятки. Які насправді зберегли свої автентичні принади. Тут має бути діалог між владою. Люди хочуть відновити будинки, вони готові фінансово сприяти. І тут має також бути підтримка з боку місцевої влади. Гадаю, коли місто витрачає мільйони на ремонт ліфтів, то має і знаходити кошти на історичні будинки. Якщо у ЖКГ нездатні виконати такі роботи, тоді на "вихід".
Відповісти
Краще побудувати новий будинок з нормальним фундаментом ніж замазувати, ляпати та робити вид з згнившої на половину старої будівлі. Я коли робив ремонт із такого ж самого житла, то пожалкував у 100 разів, що не розвалив його повністю. На кожному метрові всі дошки гнилі, цегла не тримається, дранка з глини без цементу, розібрав свій будинок до землі у двух частинах, а фундаменту то немає. Ось так 120 років раніше полоненні будували, мої батьки були прописані у нашому будинку з 1944 року, то їм ще казали, що наш польський будинок будували поляки з євреями, потім вже мені хтось не пам"ятаю хто казав, що полоненні австрійці з угорцями. Коли не було вул. Набережної (насипу з піску) мені було 8-10 років, то після добрих та сніжних зим, запам"ятовувались ранні весни, коли розливалась річка Стир, то всі будинки по вул. Романюка, вул. Ковельська та вул. Коцюбинського - були затоплені водою по перші поверхи. Ви представляєте як там все перегнило, а ви кажете реставрувати такий будинок. Що там вже реставрувати, грошей не хватить для кошторису. Тим більше поряд велика траса, десятки тисяч автомашин з громадними тролейбусами за добу проїде біля того будинку, то який він буде, як його трусить кожний день, "мама дорогая, - нє горюй!". А ви пишете, хтось хоче гроші дати на ремонт цієї історичної епохи. Кому воно треба.
Відповісти