У центрі Луцька читали вірші. ФОТО

У центрі Луцька читали вірші. ФОТО
Досвідчені поети та початківці вдруге цього року мали змогу декламувати свої твори просто неба.

Другий дубль проекту «Поет на площі» відбувся на Театральному майдані у п’ятницю, 7 червня, ‒ пишуть Волинські новини.

Культурне об’єднання «100 Вт» організувало захід біля сонячного годинника на Театральному майдані. Мета організаторів проекту ‒ повернути поезію з кав’ярень, квартир та бібліотек на площі, «як за славетних часів Маяковського».

Дехто з поетів неодноразово брав участь у таких заходах, а дехто наважився декламувати поезію на майдані вперше. Вірші читали про кохання, смерть та на соціальну тематику. Дозволялося виступати з власними творами, віршами друзів та відомих поетів. Так, окремі учасники декламували поезії визнаних майстрів слова, зокрема Едуарда Асадова та Йосипа Бродського. Цього разу «Поет на площі» зібрав дещо більшу аудиторію, ніж у травні ‒ перехожі зупинялися та з цікавістю слухали учасників заходу.

Поділитися своїми творами з публікою зголошувалися не лише лучани. Так, поетеса з Ківерців Альона Саховська зізналася, що не знала, який формат матиме акція та навіть не одразу відшукала сонячний годинник. Декламувати поезії на майдані їй довелося вперше, тому перед виступом хвилювалася.

«Мені здається, що поезію я пишу з народження. Мій дідусь писав вірші, і я думаю, що це у крові передалося мені. На написання поезії мене надихають різні життєві ситуації. Життя така штука, як карусель, ‒ сьогодні ти зверху, завтра ти знизу, тому вірші у мене йдуть за життєвими періодами. Я можу встати серед ночі та шукати ручку з папірцем, щоб записати поезію», ‒ розповіла Альона Саховська.

Організатор заходу Володимир Столярчук повідомив, що невдовзі культурне об’єднання «100 Вт» запускає новий культурний проект «Ватра». Учасники проекту співатимуть як народні, так і сучасні українські, російські та англійські пісні під гітару.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У центрі Луцька читали вірші. ФОТО
08 червень, 2013, 11:11