Як правильно перевозити зовнішній акумулятор в літаку?*

Як правильно перевозити зовнішній акумулятор в літаку?*
Сьогодні важко уявити людину, яка подорожує без смартфона в кишені чи рюкзаку. Наша залежність від гаджетів постійно зростає. Через це все більш необхідними стають і зовнішні батареї для них. Придбати такі пристрої ви можете тут – https://itsellopt.com.ua/others. Вони дозволяють довше користуватися смартфоном, навіть якщо немає можливості підключити його до розетки. Але подорож літаком накладає певні обмеження на користування павербанком. Щоб уникнути неприємних сюрпризів, варто заздалегідь дізнатися про правила авіакомпанії стосовно цього.

Місцезнаходження батареї

Більшість перевізників вимагають, щоб літій-іонні акумулятори знаходитися в ручній поклажі, а в не в багажі. Це стосується будь-яких електронних пристроїв з батареями. Часто люди дивуються, що такі потенційно пожежонебезпечні предмети потрібно перевозити в салоні літака. Однак тут співробітникам авіакомпанії простіше виявити проблему та швидко усунути її.

Ємність

Як правило, авіакомпанії встановлюють максимально допустиму межу в 100 Вт/год. Потужність більшості зовнішніх акумуляторів не перевищує цього значення. Але все ж не завадить ще раз перевірити характеристики пристрою, перш ніж вирушати з ним у подорож.

Якщо на корпусі вказано лише ємність акумулятора (mAh), поділіть це значення на 1000 і помножте на напругу.

Деякі перевізники дозволяють транспортувати й потужніші павербанки, однак для цього потрібно отримати попередній дозвіл. Краще зв’язатися з представниками компанії як мінімум за 72 години до вильоту.

Кількість

Більшість авіакомпаній накладають обмеження і на максимальну кількість батарей, які може одночасно перевозити пасажир. Наприклад, Delta Airlines дозволяє перевозити до 20 запасних батарей, але тільки два пристрої, які мають потужність від 100 до 160 Вт/год.

Поради для безпеки

Якщо ви плануєте найближчим часом здійснити переліт з павербанком, ознайомтеся з наведеними нижче порадами. Вони допоможуть подорожувати безпечно:

• Завжди кладіть батареї в ручну поклажу, а не в багаж.
• Не тримайте акумулятор в кишені чи сумці разом з металевими предметами. Контакт з ними може призвести до короткого замикання і займання пристрою. Для більшої безпеки рекомендується закрити оголені контакти.
• Покладіть зовнішній акумулятор в спеціальний захисний чохол чи принаймні у поліетиленовий пакет. Візьміть окремий чохол чи пакет для кожного павербанку.
• Запитайте дозволу в стюардеси, перш ніж заряджати зовнішній акумулятор під час польоту. Деякі авіакомпанії забороняють це робити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.