У трьох містах Волині активно взялися за розвиток велоінфраструктури

У трьох містах Волині активно взялися за розвиток велоінфраструктури
У Ковелі, Нововолинську та Рожищі міська влада обіцяє велодоріжки при генеральних ремонтах вулиць міст.

Концепцію розвитку велоінфраструктури почали розробляти і у Володимирі-Волинському, ‒ повідомляють у прес-службі Волинського Інституту Права.

76,7% мешканців Волинської області мають велосипед, з яких 16,7% користуються цим транспортним засобом практично щодня, а 36,7% ‒ коли виникає потреба. 37,9% опитаних їздять на велосипеді замість громадського транспорту чи автомобіля, а 13,8% займаються велосипедним спортом.

За такої кількості велосипедистів у жодному місті Волині немає для пересування цим видом транспорту місць. Та й загалом в Україні велодоріжки – явище, яке можна зустріти мало де. Експерти кажуть, що основна причина непристосованості вулиць до велотранспорту в тому, що при їх проектуванні, яке відбувалось кілька десятиліть тому, не передбачались велодоріжки чи велошляхи. Тому сьогодні питання велоінфрастуктури залишається відкритим.

«Неможливо розвивати велоінфраструктуру ізольовано, вона нерозривно пов’язана із загальною транспортною інфраструктурою міст, тому розглядати її доцільно тільки в контексті планування вулиць», ‒ каже Юрій Моклиця, голова Асоціації розвитку туризму Волині.

За його словами, велоінфраструктуру важко знайти не тільки в містах, а й в документах, адже нормативна база, яка могла б регламентувати процес створення велоінфраструктури, не містить жодних підказок чи орієнтирів, на які можна було б опиратись при створенні умов для велосипедистів.

Тому у трьох районних центрах Волині – містах Ковель, Нововолинськ та Рожище створювати велоінфраструктуру взялися стратегічно – розробили Концепції розвитку велосипедної інфраструктури. Міська влада охоче підтримала починання активістів і засвідчила свою готовність в подальшому розвивати велоінфраструктуру.

Так, міськими радами Ковеля й Рожища вже затверджено Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, а у Нововолинську документ буде розглянутий на наступній сесії міської ради. Міський голова Володимира-Волинського вирішив не відставати, і спільно з Волинським Інститутом Права розпочав розробку Концепції розвитку велоінфрастури для Володимира-Волинського.

Відповідно до Концепцій, велодоріжки створюватимуться у кожному з цих міст при генеральних ремонтах вулиць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та шо той дід -пенсіонер ( князь Володимира-Волинського), вирішив не відставати - невже він той дід - мер щось ще може для Володимира -Волинського зробити доброго і хорошого ???
Відповісти
А чо ви за свого саганюка голосуэте а потым плачетесь. то не голосуйте за нього
Відповісти
Думаю,що Саганюк таки щось зробить.Він такий хлоп.
Відповісти
Останні новини
Під Києвом впав літак
08 червень, 2013, 13:51
У трьох містах Волині активно взялися за розвиток велоінфраструктури
08 червень, 2013, 13:08