Як ввічливо користуватися селфі-моноподом у подорожах?*

Як ввічливо користуватися селфі-моноподом у подорожах?*
Прибувши до будь-якого популярного туристичного місця, ви побачите, як хтось робить селфі. Такі кадри давно вже стали невід’ємною частиною подорожей та спогадів про них. Зйомку значно спростили моноподи, особливо такі багатофункціональні, як Feiyu Tech Vimble 2s. Тож фотографуватися тепер і зручно, і приємно. Однак пам’ятайте, що в туристичних місцях варто дотримуватися певних неписаних правил під час користування моноподом. Враховуйте це, якщо не бажаєте викликати невдоволення оточуючих своєю поведінкою.

Думайте, перш ніж робити

Завжди запитуйте себе: «Чи не буде моє селфі ображати інших людей?» Якщо відповідь «ні», можете сміливо фотографуватися. Те ж саме стосується й використання моноподу. Наприклад, не можна розміщувати його в чужому кадрі чи перекривати вид на туристичну цікавинку.

Безпека

Обережно відкривайте монопод у тісних місцях, серед великого скупчення людей, в громадському транспорті. Те саме стосується перехресть, концертів та інших місць, де ви можете зачепити інших людей.

Якщо використовуєте монопод під час ходьби, особливо уважно стежте за тим, щоб ні з ким не зіткнутися. Це схоже на написання смс-повідомлення під час керування автомобілем. В принципі це можливо, але доволі небезпечно.

Не ставте під загрозу власне життя та здоров’я, а також безпеку інших людей заради ефектного кадру. Наприклад, не варто тримати монопод біля лінії електропередач, чи балансувати з ним на мосту.

Швидкість

Робіть селфі швидко, якщо за вами стоїть ще цілий натовп любителів таких фотографій. В популярних туристичних місцях потрібно вести зйомку фактично протягом кількох секунд.

Традиції

Не робіть селфі в місцях, де це не є бажаним з міркувань релігії чи традицій. Особливо це актуально для мусульманських країн, де є доволі багато заборон. Наприклад, не завжди можна фотографуватися на кладовищах, меморіалах, в лікарнях, мечетях. Колишні концентраційні табори та інші місця страждання людей не надто добре підходять для тривалої фотосесії.

Якщо знімок потрібно зробити швидко, довгий монопод може скомпрометувати вас. В такому випадку краще використовувати його в складеному вигляді.

Дозвіл

Якщо ви хочете сфотографувати ще когось, окрім себе, не забудьте попередньо спитати дозволу в цієї людини. Якщо фотографуєте дітей, запитайте дозволу в батьків. Не можна і розповсюджувати знімки в соцмережах, якщо це не було погоджено з людьми, зображеними на світлинах.

В багатьох громадських місцях використання моноподів для селфі заборонене. Наприклад, це стосується Версалю, тематичних парків Діснея, Вімблдона, карнавалів у Ріо-де-Жанейро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як ввічливо користуватися селфі-моноподом у подорожах?*
12 січень, 2020, 11:41