Різновиди кухонних столів*

Різновиди кухонних столів*
Кухня займає в нашому житті важливе місце, особливо в домогосподарок, які дуже багато свого часу проводять саме там. Тому необхідно облаштувати кухню так, щоб на ній було зручно та комфортно, й нехтувати будь-якими меблями неможна, це стосується й столу. Зробити його правильний вибір не так просто, як здається на перший погляд, адже необхідно врахувати його розміри, форму та конструкцію. Розглянемо детальніші ці аспекти.

Розміри столу

Важливо за столом відчувати себе комфортно, щоб нічого не заважало нормальному прийому їжі, тому довжина стільниці на одного сидячого за столом має бути не меншою 60 см, а ширина всієї поверхні має складати приблизно від 85 до 105 см. Стільці не повинні доторкатися один до одного, щоб всім було зручно вставати або відсувати їх, не заважаючи іншим.

Більшість стандартних кухонь не мають великої площі, тому ідеальним варіантом буде складний стіл, за який, за потреби, можна буде посадити велику кількість людей.

Форма столу

• Прямокутник.
Найбільш розповсюджена форма столу, адже вона підходить майже під будь-яку площу столової або кухні. Так, якщо кімната невелика, то стіл ставлять біля стіни чи у кутку, а, якщо ж розміри кухні дозволяють, то стіл ставлять посередині кімнати чи на відстані метру від стіни. За такий стіл можна посадити багато людей, де всі зручно будуть себе відчувати.
• Квадрат.
Квадратний стіл розрахований максимум на 4 людей. Виріб такої форми не роблять великим тому, що страви, які знаходяться по середі, не зручно буде брати.
• Круг чи овал.
Найчастіше такий стіл ставлять у приміщеннях великих розмірів, так як навколо його потрібно поставити рівномірно стільці. У такому розміщенні він стане центральною частиною всієї композиції, виконуючи не лише практичну, але й декоративну функцію.

Конструкція столу

За конструкцією столи можна розділити на:

• стаціонарні,
• розкладні.

Столи-трансформери можуть мати декілька різних методів розкладання. Наприклад, розсувний стіл має одну чи дві схованих стільниці, які можна висунути з-під основної при необхідності.

Також, окрім того, що столи можуть змінювати площу стільниці, існують столи, в яких змінюється висота. У складені формі це журнальний столик, у розкладеній – обідній.

Протягом довгого часу й до сьогодні розкладні столи-книжки не виходять з моди, адже у складеному вигляді вони зовсім не займають багато місця й у такому стані їх можна використовувати як підставку під ламку або інші дрібниця. А, якщо ж його розкласти, то спокійно можна посадити біля 6 людей.

Матеріал підготовлений спеціалістами компанії МебельБум https://www.mebelboom.com.ua/category/stoly_85/.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: стіл, кухня, дім
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.