Декарбонізація та екологічне опалення*

Декарбонізація та екологічне опалення*
Декарбонізація - що це?

Декарбонізація - ключове слово в стратегії стабільного розвитку світу. Для того, щоб обмежити зростання глобальних температур і скоротити антропогенні викиди CO2 якнайшвидше - в грудні 2015 року укладена Паризька кліматична угода, яка передбачає створення до 2050 року кліматично нейтрального суспільства. ЇЇ схвалили 195 країн і вона вже притягає необхідні висновки. Але що саме означає декарбонізація в цьому контексті? І які цілі і заходи пов'язані з цим? Термін декарбонізація буквально означає скорочення вуглецю. Тобто мається на увазі перехід до економічної системи, яка постійно скорочує і компенсує викиди вуглекислого газу (CO2). Довгострокова мета полягає в створенні глобальної економіки, вільної від CO2. Разом з баченням EU2050 по досягненню вуглецевої нейтральності в деяких галузях промисловості, Європа і весь світ активно використовують екологічні технології.

Декарбонізація опалення. Теплові насоси

Декарбонізація електрогенерації - впровадження альтернативних джерел електрики (сонячні станції, вітрогенератори) дозволяє електрифікувати опалення, і найбільш ефективним способом використання електрики для опалення є використання теплових насосів для організації ефективної передачі тепла від навколишнього середовища - землі, води, повітря (детальніше про теплові насоси написано тут: https://alternetica.com.ua/ua/production/heatpumps ). У цьому плані багато хто виявляє цікавість до теплових насосів, які є частиною переходу до вуглецево-нейтральної економіки. Впровадження теплових насосів - один з найбільш зручних варіантів, оскільки він знижує викиди CO2 без необхідності заміни цілих процесів і приближує припинення використання викопного палива в якості основного джерела тепла.

Державна політика щодо впровадження теплових насосів

Держава повинна вирішити питання і стати частиною зелених екосистем, що зрештою дозволить усім нам жити в наших екологічних рамках. Технології теплових насосів вийшли за межі "новаторів" або "першопрохідців" і вийшли на основний ринок. Враховуючи масштаб, одного добровільного розвитку ринку, ймовірно, буде недостатньо для досягнення цих цілей; для переходу від систем опалення на основі викопного палива знадобиться надійна державна політика. Підтримка заходів по розвитку ринку також буде потрібна для поліпшення існуючих продуктів теплових насосів і їх доступності, навчання і кваліфікації підрядників, які зможуть їх встановити, і забезпечення того, щоб були клієнти, які хочуть теплові насоси і розуміють їх цінність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.