Як зберігати порцеляновий посуд?*

Як зберігати порцеляновий посуд?*
Зазвичай дорогий посуд зі справжнього фарфору ставлять на стіл тільки у свята. А де ж тримати тарілки та інші предмети весь інший час? Адже потрібно не тільки захистити їх від пошкоджень, а й не допустити потрапляння бруду на фарфор. Придбавши такий посуд на сайті https://skalca.com.ua/, не забудьте ознайомитися із наведеними нижче порадами.

Обгортайте все

Найкраще посуд захищений, коли кожен предмет обгорнутий чимось м'яким окремо. Використовувати для цього можна текстиль, папір, пухирчату плівку. У будь-якому випадку, важливо забезпечити крихким предметам достатню амортизацію. Особливо актуально це при переїзді. Але навіть якщо коробка просто стоїть вдома, обертання не зашкодить. Адже коробку можна випадково зачепити ногою або впустити на неї щось.

Ви можете придбати спеціальні контейнери для посуду, які зсередини оббиті м'яким амортизируючим матеріалом.

Вертикальне зберігання

Це може здатися парадоксальним, але при вертикальному розташуванні тарілок у них більше шансів уціліти при падінні важкого предмета. Краї фарфорового посуду міцніші, ніж центр.

Перегородки

Картонні перегородки можуть стати вашим кращим другом, якщо справа стосується зберігання крихких предметів. Картон забезпечує додаткову амортизацію і не дозволяє предметам ударятися одному об одного. Чим більше амортизації, тим більше шансів зберегти цінні речі неушкодженими.

«Спокійне» місце

Ще раз - фарфор дуже крихкий. Тому зберігати його краще в найменш жвавому місці. Шафа, кут в кімнаті або далека невживана полиця - відмінні варіанти. Підійде навіть горище або підвал, але там не повинно бути занадто спекотно або холодно. Зміни температури можуть призвести до утворення тріщин, знебарвлення і інших пошкоджень. Оптимально зберігати фарфор при кімнатній температурі.

Фарфору краще перебувати далеко від повсякденної метушні. Якщо ви хочете виставити посуд на відкритій полиці, переконайтеся, що предмети не зісковзнуть і не впадуть вниз.

Маленькі комплекти


Краще не укладати в одну коробку більше 8-10 тарілок. Якщо їх занадто багато, вони будуть з більшою вірогідністю розбиватися. На нижні предмети виявляється надмірний тиск.

Пам'ятайте про пил

Посуд має бути захищений не тільки від механічних пошкоджень, але і від пилу. Вам же не потрібні брудні тарілки? При тривалому зберіганні бажано кожні півроку діставати всі предмети, чистити їх і знову укладати в коробки. Пил може чіплятись до поверхні посуду і призводити до появи плям на ньому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: посуд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.