Для волинян створять фінансову соціальну мережу

Для волинян створять фінансову соціальну мережу
В Україні створять соціальну мережу для споживачів фінансових послуг – будь-хто зможе в мережі читати фінансові посібники, слідкувати за рейтингами фінансових установ та отримати швидку юридичну допомогу.

Про це йшлося 2 лютого під час засідання відкритої обласної конференції громадськості з питань захисту прав споживачів фінансових послуг.

За словами голови асоціації антиколекторів України «Ваша Надія» Федора Олексюка, в рамках проведення першого в всеукраїнського з’їзду споживачів фінансових послуг, який відбудеться 2-3 березня в Києві, обговорюватимуть проблеми співпраці громадян з кредитними спілками та банками.

Олексюк зазначив, що в рамках цього заходу обговорюватимуть створення та діяльність соціальної мережі для споживачів банківських послуг, яка буде схожа на «Вконтакте» чи Facebook. Над нею працюють закордонні фахівці. Фінансуватиме проект американська організація USАID.

Ця соціальна мережа міститиме в собі всі посібники з фінансових послуг, калькулятори, монітор небезпек і ризиків, рейтинг та антирейтинг фінансових установ та організацій, які захищають споживачів, безкоштовна юридична консультація, закони та регулятори.

«Щодо калькуляторів, то, наприклад, людина захотіла взяти кредит. Там будуть різні варіанти тих калькуляторів. Вона сама може ввести суму і виведе результат, що вона передплачує. А щодо рейтингу та антирейтингу фінансових установ, то він будуватиметься на одному підході: як порушують чи дотримуються прав споживачів фінустанови», - розповів Олексюк.

На думку представника оргкомітету з’їзду споживачів фінансових послуг, ця мережа стане хорошою платформою для висвітлення проблем споживачів фінпослуг.

До слова, в січні минулого року при комітеті Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики створили оргкомітет з підготовки та проведення першого Всеукраїнського з’їзду споживачів фінансових послуг. Там планується підняття проблемних питань щодо надання фінансових послуг кредитних спілок, банків, їхньої співпраці з суб’єктами господарювання та юридичними особами, громадянами, які мають депозитні вклади, діяльність колекторських фірм тощо.

Перед проведенням з’їзду в кожній області на рівні державних органів влади відбуваються громадська конференція. На ній визначають делегатів, які відвідають цей захід.

У рамках з’їзду планується також обговорення конкретних кроків щодо створення третейського суду, законодавства про банківську та кредиторську діяльність, повернення вкладів радянського союзу, започаткування у школах факультативів фінансової грамотності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для волинян створять фінансову соціальну мережу
03 лютий, 2012, 09:21