«Вставай, Україно!» у Хмельницькому. ФОТО. ВІДЕО

«Вставай, Україно!» у Хмельницькому. ФОТО. ВІДЕО
У Хмельницькому відбулася акція "Вставай, Україно!", в якій взяли участь за різними оцінками від 1,8 до 5 тисяч осіб.

Очолювали колону опозиціонерів лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк та лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, - пише Українська правда.

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко не був на марші. В партії зазначили, що його візит до Хмельницького з невідомих причин скасований. Таким чином "УДАР" у Хмельницькому на акції опозиції представляли лише місцеві політики.

Колона мітингувальників рухалася від площі біля кінотеатру ім. Тараса Шевченка. Люди тримали плакати "Вставай, Україно!", національні та партійні прапори.



Раніше три опозиційні партії заявляли, що на акції очікується близько 10 тисяч осіб.

Охороняли мітинг близько 200 правоохоронців, ще сотня – у запасі.

Після маршу на площі біля Хмельницької облдержадміністрації розпочався мітинг опозиційних сил. За даними "Батьківщини", у ньому взяли участь понад 5 тисяч хмельничан та жителів області.

Разом з тим у "Свободі" зазначили, що у марші опозиційних сил взяли участь близько 8 тисяч учасників.



"Попереду колони учасники розгорнули великий синьо-жовтий прапор. До маршу постійно приєднуються люди. Під час маршу учасники скандують "Банду – геть!", "Геть режим Януковича!", - зазначили в "Свободі".

Як заявив під час мітингу Яценюк, наступний марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції "Вставай, Україно!" відбудеться у Миколаєві.

Також Яценюк нагадав, що опозиція вимагає призначення виборів у п'яти "проблемних" округах, один із яких знаходиться в Миколаєві, "де Партія регіонів просто вкрала перемогу в опозиційного кандидата".

"Всередині парламенту ми вимагаємо, щоб приймались відповідні закони, в тому числі й законодавство про вибори, і хочемо побачити Віктора Януковича в стінах Верховної Ради. А поза межами парламенту ми закликаємо людей, щоб вони підтримували зміни і виходили на вулиці", - додав Яценюк.

За словами Яценюка, для перемоги опозиції "необхідна єдність як самої опозиції, так і українського народу".

"Тому опозиція продовжуватиме акцію. У тому числі ми поїдемо і по менших містах, будемо добиратись до кожного села, до кожного району", - зазначив Яценюк.



Фото УМВС України в Хмельницькій області, vsim.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що, встало?
Відповісти
Дешевый пиар олигархов оранжевых
Відповісти
Молодці Хмельничани,єднаймося, так триматися!
Відповісти
а що ви хотіли щоб вам щось встало від такого заходу та штука не встає пан стецько я рекомендую вам пройти обстеження всіх лікарів якщо ви назвіть хоть одну верст населення в україні яуі залишилися задоволенні після їхніх так називаємих реффформ і повірти щоб небув включений адмін заборону то людей би було 5 разів більше
Відповісти
Останні новини
«Вставай, Україно!» у Хмельницькому. ФОТО. ВІДЕО
09 червень, 2013, 16:14