Чому натуральна бязь – чудовий вибір для дитячої постільної білизни?*

Чому натуральна бязь – чудовий вибір для дитячої постільної білизни?*
Найважливіше завдання батьків – подбати про безпеку та здоров’я дитини. Значною мірою цьому сприяє правильно підібрана тканина для дитячої постільної білизни. Бязь – це матеріал, який на 80% складається з натуральної бавовни. Це здорова альтернатива синтетичним тканинам, які не надто корисні для здоров’я та хорошого самопочуття малюка. А які ж переваги має бязь?

Вентиляція

Діти доволі сильно пітніють уві сні. Тому особливо важливо, щоб білизна була дихаючою. Натуральна бавовна ефективно відводить тепло та вологу через простирадла. В результаті температура тіла малюка лишається стабільною протягом усієї ночі. Дитина не відчуває дискомфорту через надмірне тепло чи прохолоду.

Поліестер та інші синтетичні матеріали утримують тепло та піт біля тіла. Це призводить до перегріву та поганого сну. Через це страждає не тільки малюк, а й батьки, оскільки їм доводиться всю ніч стояти біля ліжечка дитини.

М’якість

Величезна перевага бязі полягає в тому, що вона лишається м’якою протягом усього часу використання білизни. Деякі інші матеріали поступово стають більш жорсткими, однак бавовни це не стосується.
Постільна білизна контактує з тілом дитини як мінімум протягом третини доби. Батьки хочуть, щоб увесь цей час сон малюка був міцним та безпечним. Натуральні бавовняні простирадла особливо рекомендовані для дітей з чутливою шкірою. Більш жорсткі синтетичні матеріали часто оброблені з використанням хімічних речовин, які викликають алергічні реакції.

drimka_textil
drimka_textil


Синтетика також часто оброблюється з використанням методик, які руйнують волокна. Через це білизна швидше кошлатиться та подразнює шкіру.

Надійність

Виготовлена з натуральних бавовняних волокон бязь дуже міцна. Вона витримує багато циклів прання, лишаючись м’якою та міцною. Для дитячої білизни це особливо важливо, оскільки прати її доводиться часто.

Якісна бязь добре переносить перевірку часом. В результаті ви будете витрачати менше коштів на придбання нової постільної білизни.

Екологічність

Часто низькоякісна синтетика виділяє речовини, які є небезпечними для дитини. Потрапляючи в організм малюка через легені та шкіру, вони можуть шкодити його здоров’ю. Якісна бязь позбавлена цього недоліку. З нею можна не турбуватися, що якісь складники постільної білизни виявляються бомбою сповільненої дії.

Наостанок подумайте ось про що – купуючи речі з натуральних матеріалів, ви робите гарну послугу планеті. Бавовна з часом розкладається природнім чином і не шкодить довкіллю. Ви ж хочете, щоб ваші діти жили в безпечному середовищі? Зробіть свій маленький вклад у це вже сьогодні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.