На Волині директора державного підприємства підозрюють у розтраті бюджетних коштів

На Волині директора державного підприємства підозрюють у розтраті бюджетних коштів
На Волині керівникам державного та приватного підприємств повідомили про підозру в розтраті та заволодінні 700 000 гривень державних коштів і службовому підробленні документів.

Про це повідомляє прокуратура у Волинській області.

Як встановило слідство, у результаті оборудки, реалізованої колишнім директором державного підприємства "Дослідне господарство "Перемога" та керівником приватного підприємства, на розрахункові рахунки суб’єкта господарювання перерахували 700 тисяч гривень за договорами, поставки з яких насправді не відбувалися. Для створення видимості цих операцій обидва посадовці складали підроблені документи.

У подальшому керівник приватної фірми легалізував ці кошти, відтак йому повідомили про підозру ще і в легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі.

Остаточно дії колишнього директора державного підприємства кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, керівника приватної фірми – за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України.

До слова, за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Виявили факти злочинної діяльності керівників підприємств прокурори спільно зі слідчими Слідчого управління ГУ НП у Волинській області за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині директора державного підприємства підозрюють у розтраті бюджетних коштів
25 лютий, 2020, 11:17