Важливість планування житла для якісного проживання*

Важливість планування житла для якісного проживання*
Плануючи ремонт або купуючи нову квартиру дуже важливо заздалегідь спланувати архітектуру та особливості дизайн інтер’єр квартири, майбутньої оселі. Адже для будь-якого власника домівки головною метою є створення ідеального або близького до цього житлового простору, здатного поєднувати у собі такі якості, як гармонійність та функціональність. Планування житла є найважливішим компонентом створення оптимальних умов для якісного проживання. Формула успіху базуються на принципах раціональності, функціональності та зонування.

Раціональність

Головним завданням при плануванні інтер’єру є досягнення кількох основних принципів, що впливають на раціоналізацію структури розташування приміщень. Слід виділити наступні важливі критерії, які вважаються базовими при плануванні будь-якої оселі:

• поділ житлового простору на 3 зони – для гостей (вітальня та передпокій), сімейного призначення (кухня, спальня, дитяча, ванна) та технічну зону (санвузол);
• санвузол краще розташовувати поруч із вхідними дверима;
• спальня та дитяча мають бути розташовані віддалік від шумних місць (кухні та передпокою);
• кухня і санвузол мають бути розташовані на прийнятній відстані одне від одного.

Крім того, слід зазначити, що форма кімнат не має бути прямокутною та надто витягнутою. Це робить приміщення незручним, адже передбачає обережність простору та функціоналу.

Функціональність

Стовідсоткової функціональності житла досягти дуже важко, але прагнути цього слід неодмінно. Ідеальне планування не передбачає великої кількості даремно витраченого простору. Кожен куточок має виконувати певну функцію.

Важливість вдалого з точки зору функціональності планування житла важко переоцінити. Більш того, результат правильного планування можна виміряти в грошах. Фактично, в даному випадку функціональність є тією користю, яку приносить кожен квадратний метр квартирної площі.

Наскільки якісним є використання кожного метру, настільки доцільними є грошові витрати на заповнення цієї площі.

Зонування

При плануванні бажано розподілити житлові зони так, щоб згадані вище приватна та вітальна зони були зв’язані між собою за допомогою кухні. Ідеальним варіантом буде таке планування, коли людина, що опинилася у передпокої, спочатку могла пройти в кухонну зону, а лише після цього опинялася у вітальні, якщо це необхідно. Спальня та дитяча кімната мають бути найвіддаленішими від вхідних дверей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.