За місяць на ринку алкоголю і тютюну Волині знайшли 60 порушень

За місяць на ринку  алкоголю і тютюну Волині знайшли 60 порушень
У травні на Волині фахівці Головного управління Міндоходів встановили більше шістдесяти порушень на ринку алкоголю і тютюну

Працівники Головного управління Міндоходів у Волинській області, перевіряючи представників бізнесу, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, виявили 62 порушення чинного законодавства у цій сфері, - повідомили у прес-службі управління.

Зокрема, перевіряльники зафіксували 15 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін на такі напої та дев’ять фактів продажу цигарок за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби.

Також виявлено 3 факти, коли підприємці зберігали алкогольні напої і цигарки сумнівної якості, з підробленими марками акцизного податку. У п’яти випадках алкоголь і цигарки місцеві суб’єкти господарювання реалізували без відповідних ліцензій.

У травні встановлено випадок продажу тютюнових виробів
неповнолітньому покупцеві. Двадцять чотири факти порушень стосуються невідповідності готівкових коштів на місці проведення розрахунків, відсутності супровідних документів на алкогольну та тютюнову продукцію, незастосування РРО та невидачі покупцям розрахункових документів.

Порушники чинного законодавства у сфері обігу алкоголю і тютюну тепер сплатять чималі фінансові санкції на загальну суму майже 90 тисяч гривень.

Довідка

На 1 червня 2013 року на території нашої області діє 2703 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2197 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За місяць на ринку алкоголю і тютюну Волині знайшли 60 порушень
12 червень, 2013, 11:50