На Волині стартував сезон березового соку. ФОТО

На Волині стартував сезон березового соку. ФОТО
ДП «Маневицьке лісове господарство», де будуть проводити заготівлю соку, уже підготовлені та чекають на активний сокорух у берези.

Про це повідомляє прес-служба Маневицького лісгосподарства.

«Уже зараз в Черевахівському лісництві берези підсочені. Попередньо бригаді по заготівлі провели навчання по правильній технології підсочки берези та забезпечили необхідним інвентарем» - розповідає лісничий Сергій Хомич.

Зауважують, що саме з підбору необхідної ділянки розпочинається заготівля соку. Вибирають ті насадження, яким до рубки головного користування 10 і менше років. Робиться це для того, аби не шкодити росту молодим насадженням, щоб не втрачались якісні показники в майбутньому.

Березовий сік має більш ніж 30 корисних для організму компонентів. Особливо багато у ньому вітаміну С і солей калію, магнію й заліза, органічних кислот та ферментів.

Переробкою березового соку займається консервний цех ДП «Маневицьке лісове господарство», виготовляють сік березовий з цукром, з лимоном, сік березовий «Бадьорість», сік березовий «Поділля», березово-яблучний та інші. Продукт екологічно-чистий при виробництві, не використовують хімії та барвників.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.