Волинська лікарня закупить тести на коронавірус

Волинська лікарня закупить тести на коронавірус
Волинській обласній інфекційній лікарні виділили кошти на придбання експрес-тестів на визначення коронавірусу.

Про це 13 березня розповіла директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко під час круглого столу «Коронавірус в Україні: міфи, ризики та шляхи боротьби». Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, - пише ІА Конкурент.

Наталія Янко наголосила, що таких тестів потребують лікарні, які надаватимуть відповідну допомогу хворим на коронавірус COVID-19. І виділяти кошти варто саме у відповідні лікарні.


У коментарі «Конкуренту» керівник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський підтвердив, що облрада виділила кошти, тож лікарня дійсно закупить тести.

«Ми маємо закуповувати, тільки ще не знаємо у кого, бо є два представника, які пропонують різну суму. У понеділок будемо знати точніше – там, де вигідніше. Нам виділено 150 тисяч, але ж не все піде на тести. А й на засоби захисту – дезрозчини», – повідомив директор інфекційної лікарні.

Із його слів, тести мають з’явитися у лікарні до 19 березня.

Зауважимо, що під час брифінгу щодо профілактики поширення коронавірусу в області, начальник управління охорони здоров‘я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що найближчим часом Волинь отримає експрес-тести на визначення коронавірусу. Ймовірно, їх можна буде придбати в аптеках, але це залежатиме від кількості тестів які надійдуть в область.

Своєю чергою директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко акцентувала увагу, що деякі тести можуть бути підробками.

«Медичні заклади знають, які тести є придатними. І купують саме у відповідних фірм», – зауважила директорка Волинського обласного лабораторного центру.

Тож волинянам варто бути обачними, аби не потрапити на підробку.

Зауважимо, на круглому столі були присутні співзасновники Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход і Тарас Шкітер, депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, проректор із науково-педагогiчної роботи та інновацій СНУ ім. Лесі Українки Вадим Ульянов та інші небайдужі лучани.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А до сьогодні чому нічого не зроблено, чому соплі жують?!
Відповісти
Чекають рішення сесіїїї....зато премії собі швидко нараховують!!!це наша Країна, це наше керівництво!! Люди року...
Відповісти
Чекають рішення сесіїїї....зато премії собі швидко нараховують!!!це наша Країна, це наше керівництво!! Люди року...
Відповісти
Совок ніяк не вивітриться з голів влади .
Відповісти
Діалектика коронавірусу має дві сторони «медалі». Перша – безсмертна логіка бюрократа: «треба показати вид, що кипить робота», «терміново прийняті міри», «будуть організовані заходи з забезпечення, заборони, обмеження…» і т.п. Як воно все працює, нікому немає потреби пояснювати. Завжди легше навести паніку, відмінити поїзди і всі заходи, закрити вокзали, аеропорти. В такі моменти будь-яка бюрократія буде бігати з трусами на голові, аби нікому в голову не прийшла думка, що «не зроблено усе можливе». Тому правду про стан з поширенням вірусу в країні і хороші поради для чинуш висловив генеральний директор однієї з перших універсальних приватних клінік в Україні "Оберіг" (Київ) Віктор Рибачук у статті "Чихав вірус на рейтинги" (вчора, "Дзеркало тижня. Україна"). Прохання до редакторів: поставте у себе цей матеріал - нехай люди знають більше.

Відповісти
Подивіться, яке "думне" обличчя в Алли Надточій. Як в китайського філософа. Про що вона думає?
Відповісти
Агов, лучани! Що чути про жінку з Каменя,яка приїхала своїм ходом в обласну лікарню і отримала госпіталізацію з підозрою на коровавірус? Три дні вже тестують аналізи, скотиняки. А родичі її ходять по ринку. Покайтеся, поки не пізно
Відповісти
Що за туса балакунів
Відповісти