Як вибрати якісні автомобільні шини*

Як вибрати якісні автомобільні шини*
Автомобільні шини відповідають за пом’якшення ударів та поштовхів, зменшення навантаження на підвіску авто, а також безпеку під час їзди, так як від них залежить якість зчеплення з дорогою. Зношення протектора, неякісний матеріал, наявність тріщин та пошкоджень вимагають негайної заміни. Купити шини в Україні високої якості можна в фірмовому магазині SKOV Steel Wheels.

Основні критерії вибору шин

Для того щоб вибрати не якісні та надійні автомобільні шини необхідно звернути увагу на такі особливості:

• виробник та маркування;
• сезонність;
• ширина та висота;
• індекс максимального навантаження;
• індекс швидкості;
• ступінь жорсткості.

Визначитись з необхідними параметрами допоможе інформація від виробника автомобіля та вивчення маркування шин, які на даний момент установлені на транспортному засобі. Якщо все таки визначитись трудно, на допомогу прийдуть менеджери магазину, які знають все про вибір шин для всіх видів транспорту.

При покупці автомобільних шин також варто звертати увагу на свою манеру їзди. Якщо водій любить швидкість та різкі маневри – йому потрібні спортивні шини, для спокійної їзди вони не будуть зручними, тут краще віддати перевагу варіанту з грубим протекторним малюнком.
Не варто ігнорувати такий показник як вартість. Якісна надійна резина не може бути дешевою. Краще потратити більшу суму та купити річ, яка прослужить декілька років та буде дбати про безпеку водія та пасажирів під час руху.

Камерні чи безкамерні шини


Камерні шини все більше заміняють їх безкамерні конкуренти. Сучасні авто у більшості виробників уже на заводі укомплектовуються безкамерними шинами. У них є такі переваги:

• менша вага (це значно зменшує навантаження на підвіску автомобіля при його русі);
• менший нагрів при тривалій їзді на великій швидкості;
• максимальне збереження тиску в середині у випадку проколу чи пошкодження;
• при пошкодженні цілісності є можливість відремонтувати її з допомогою спеціальних джгутів без потреби демонтажу.
Однак балато власників авто не довіряють їм та зберігають вірність класичним камерним шинам. Їх основна перевага у зручності монтажу. Справа в тому, що безкамерну важко замінити та накачати у польових умовах без допомоги потужного компресора, з камерною все набагато простіше.

Яку ж вибрати, камерну чи безкамерну? Все залежить від індивідуального вибору власника авто, якщо виріб є оригінальним та високоякісним, то він буде однаково довго та надійно служити, створюючи максимальну безпеку дорожнього руху для водія та пасажирів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.