Волинський рибпатруль випустив у Хрінницьке водосховище майже тонну риби. ФОТО

Волинський рибпатруль випустив у Хрінницьке водосховище майже тонну риби. ФОТО
17 березня відбулося зариблення Хрінницького водосховища, поблизу села Липа Горохівського району.

Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок групи рибалок-любителів та власників дач, розташованих в селі Липа. Метою вселення було проведення біологічної меліорації та відновлення популяції аборигенної іхтіофауни водойми, - інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

Так, до водосховища випустили 3 851 риби, загальною вагою 870 кг. Зокрема, 680 кг (3 091) коропа, 150 кг (600) товстолоба та 40 кг (160) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 220 до 250 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення виростили в ставовому рибному господарстві у с. Перемиль Горохівського району Волинської області.

Організатори зариблення повідомили, що найближчим часом планують запустити у водойму ще 50 тисяч молодої щуки.

"Дякуємо всім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. Завдяки таким діям свідомих громадян та рибалок любителів покращиться різноманітність аборигенних видів риб, гідрохімічний та гідробіологічний режим водойми, зменшиться відсоток заростання вищими водними рослинами, буде попереджено розвиток синьо-зелених водоростей та в подальшому збільшиться відтворення аборигенних видів риб" - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Закликають громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо помітили порушення правил рибальства, просять невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.