У Романюка пояснили, чому після скорочення працівників побільшало

У Романюка пояснили, чому після скорочення працівників побільшало
Хоч міський голова Луцька Микола Романюк, прийшовши до влади, кількість міських чиновників скоротив на 23 одиниці, однак після скорочення замість 365 працівників їх стало 445.

Про це йшлося у сюжеті новин «На часі» телеканалу «Аверс» 2 лютого.

Нагадаємо, журналісти каналу 27 січня повідомили, що міський голова «роздуває» штат.

А 2 лютого Романюк спростував цю інформацію.

«На сьогодні кількість працівників на 10 чоловік менша, ніж була в листопаді. Ми звернулися до керівництва телеканалу з проханням спростувати дану інформацію. На жаль, вона досі не спростована. Виходило так, що ніби Романюк роздуває штати, але це неправда», – заявив міський голова.

2 лютого на каналі таки вийшов сюжет, у якому йшлося про оптимізацію штату муніципалітету.

Керуючий справами виконкому заступник міського голови Юрій Вербич розповів, що до приходу Миколи Романюка у міськраді не всі працівники були обліковані. А Романюк, ставши міським головою, їх облікував. Звідси – й зростання штату.

«Вони фінансувалися, так як все було, вони в бюджеті були зазначені. Просто вони не були обліковані в рішенні сесії міської ради. Вони в бухгалтерії були однозначно, вони були в штатному розписі. Просто вони в рішенні ради зазначені не були», - пояснив Вербич.

У новому обліку, запровадженому при Романюку, чисельність виконавчого комітету та його виконавчих органів почали вимірювати не у посадових особах, як раніше, а у штатних одиницях.

«У новий коефіцієнт, кажуть, вписали усіх, чия нога ступає до муніципалітету – від прибиральниць до електриків. Це мало підвищити ефективність їхньої діяльності та оптимізувати витрати на їх утримання», – йшлося у сюжеті.

«До цього на сесії чомусь – мені важко сказати чому, бо був інший голова, був інший керівник юридичного відділу – затверджували загальну чисельність посадових осіб місцевого самоврядування. Їх було 365. Тобто так званих чиновників було дійсно стільки тоді. Ми затвердили загальну чисельність, яка була. І тоді, коли це була передвиборча обіцянка голови, він тоді проголосив 10 відсотків. Ми побачили, що воно не зовсім вийде, і 5 відсотків було скорочено. І після цього скорочення залишилось вже 445 штатних одиниць», – пояснив керуючий справами.

Після так званої оптимізації сума видатків на утримання міської ради за останні роки збільшилась майже утричі, повідомляє «Аверс».

Офіційний документ фінуправління свідчить, що в 2006 році робота мерії обійшлась громаді в 11 мільйонів гривень, а у 2011 році – у 28 мільйонів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Романюка пояснили, чому після скорочення працівників побільшало
03 лютий, 2012, 15:23