Для лікування онкохворих Волині бракує медобладнання

Для лікування онкохворих Волині бракує медобладнання
На Волині недостатньо обладнання для лікування раку шийки матки.

Про це розповіла керівник волинського регіонального Центру скринінгу патології шийки матки Жанна Ващенюк під час прес-конференції в обласному онкологічному диспансері 3 лютого.

За словами лікаря, на Волині немає жодного лінійного прискорювача – апарата, який дозволяє точно лікувати хворобу. І в Україні таких прискорювачів усього 6 штук. Також не вистачає променевих установок.

«У кожній області є 2-3 променеві установки. В нашій ситуація аналогічна. До того ж, вся ця апаратура дуже застаріла і працює ще з 1980-х років», - скаржиться Ващенюк.

Керівник центру навела порівняння з Чехією, де, за її словами, лінійний прискорювач працює на 800 тисяч населення, а розташування таких апаратів у лікарнях рівномірно покриває площу країни.

«Там навіть 20 кілометрів до лікарні вважається далеко. А до нас із районів їздять люди за 200 кілометрів», - додала Жанна Ващенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я ликувалася у вас в 2012 році але мене рік назад зняли з обліку я дуже боюся чи не прийдеться знову до вас звертатися коли перший аналіз показав плр впл вкр 16 я не впевнена у кваліфікацій володимир- волинських спеціалістів коли йду на огляд після лікуваня у вас не знаю що мені робити
Відповісти
Останні новини
Для лікування онкохворих Волині бракує медобладнання
03 лютий, 2012, 16:55