Вуличний університет по-луцьки. ФОТО

Вуличний університет по-луцьки. ФОТО
У парку імені Лесі Українки в Луцьку відбувся перший вуличний університет, учасники якого слухали лекції на історично-патріотичну тематику.

Захід відбувся 14 червня, - повідомили у прес-службі СГО "Молодіжна платформа".

"Учасників було чимало, і кожен мав уже підготовлені питання до лекторів. Мова йшла про забутих героїв України", - кажуть в громадській організації.

Лекторами виступили писар Козацького Стрілецького Братства Олександр Сокур та доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат історичних наук Володимир Пришляк. Молоді розповідали про період Гайдамаччини (Коліївщини) та історію про полк Чорних запорожців.

Розмова проходила у вільній атмосфері, у формі двостороннього діалогу. Найбільше питань виникло про Володимира Винниченка та Симона Петлюри, адже в суспільстві існують різні точки зору щодо цих персон, як і в учасників першого вуличного університету.

Організатори - "Молодіжна платформа" та громадська ініціатива "Іскра" - обіцяють зробити захід системним, і проводити такі лекції надалі.

"Нам подобається вільна розмова, коли ми не стиснуті рамками аудиторій чи шкільних класів, коли сонце видно не через шкло. В будь-який момент можна встати, вийти чи прийти. Чимало колег прибуло на велосипедах і розмістилося прямо на траві, що дуже неформально", - каже організатор акції Андрій Отченаш.

"Це єдиний у Луцьку університет, де після закінчення лекції, слухачі аплодують. Де ви ще таке бачили?", - прокоментував захід керівник СГО "Молодіжна платформа" Захар Ткачук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А фоткали тапочком?
Відповісти
на калькулятор)
Відповісти
"ТАПОЧОК" фоткав!!!
Відповісти
Мда, а контингент людей бачите який там ??? Одне лашйо яке чуть щось зразу в штани кладе, і те ще мале сидить придуркувате в сорочці вишиваній строїть з себе псевдо патріота щоб просто хлопці з району не чіпали ) Ггг короче все ясно з цією компанією я чув що Захар Ткачук сколотив ГЕЙ кружок і ходить з хлопцями довбитися в сусідній лісок...
Відповісти
Добре придумано.Для всебічного розвитку не завадить.
Відповісти
помилки!!!!
Чорних запорожців ---- Чорних Запорожців!
козацького стрілецького братства ---- Козацького Стрілецького Братства
Відповісти
Останні новини
Вуличний університет по-луцьки. ФОТО
15 червень, 2013, 09:05
Ураган в Одесі. ФОТО
15 червень, 2013, 08:26