Ковролін: переваги матеріалу та особливості вибору*

Ковролін: переваги матеріалу та особливості вибору*
Ковролін! Саме цей матеріал дедалі частіше використовується в приміщеннях різного призначення, починаючи від дитячих кімнат і завершуючи об’єктами комерційного користування. З чим це пов’язано? Ковролін приємний на дотик, стійкий до вигоряння, добре нейтралізує сторонні шуми, стримує вібрації, гарно зберігає тепло. Разом з тим, такий матеріал амортизує ходьбу, зменшує тиск на суглоби. При цьому вартість ковроліну нижча, ніж вартість натуральних килимів, а термін експлуатації матеріалу може сягати до 15 років.

На що звернути увагу, обираючи ковролін?

• Склад покриття. Весь ковролін складається з двох частин – підкладки та самого килимового ворсу, однак основа може бути різною. Так, найчастіше в якості основи виробниками використовується джут, фелт та гума. Все залежить від того, в яких умовах буде експлуатуватися ковролін. Приміром, для квартири, будинку краще придбати натуральне покриття на основі джуту та з додаванням шерсті. Якщо ж мова йде про приміщення з підвищеним рівнем вологості, альтернативою стане ковролін з фелтом – синтетичною вологостійкою підкладкою. У свою чергу, прогумований варіант ідеально підійде для офісних приміщень, кухонь та комерційних об’єктів, для яких характерна висока прохідність.
• Рівень зносостійкості. Даний показник також має не останнє значення в процесі вибору матеріалу. Річ у тому, що все килимове покриття, в тому числі і ковролін, має певний клас зносостійкості. Наприклад, для житлових кімнат краще придбати покриття класу 21-23, тоді як для громадських приміщень з помірною інтенсивністю руху підійде клас 31-32. Що стосується комерційних та промислових об’єктів, то для них варто застосовувати ковролін класу 33, однак це зовсім не означає, що таке покриття не підійде для житлових приміщень.
• Додаткові властивості. Мова йде про стійкість до поширення полум’я, горючість та рівень токсичності. Всі ці показники визначаються під час сертифікації ковроліну та позначаються відповідними літерами. До того ж, сьогодні можна знайти ковролінове покриття з антистатичними властивостями, яке найчастіше використовується в офісах та магазинах електроніки.

Крім цього, в процесі покупки ковроліну не забувайте звернути увагу на виробника. Якщо ви прагнете придбати максимально надійний та якісний матеріал, то варто надавати перевагу перевіреним світовим брендам, особливою популярністю серед яких користуються: Domo, Desso, Balsan, Condor, ITC, Balta та Tarkett. Ну а після покупки ковроліну не менш важливо правильно укласти даний матеріал, з урахуванням технологій, зазначених виробником.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ковролін
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.