У Луцькому замку можна сфотографуватися з птахом-хижаком

У Луцькому замку можна сфотографуватися з птахом-хижаком
Новинкою туристичного сезону у Луцьку є можливість сфотографуватися з орланом-білохвостом.

Кримчанина Олексія Тихонюка і його Ахіллеса запросило до Луцька керівництво історико-культурного заповідника «Старе місто», ‒ пише Слово Волині.

Птахові трохи більше, ніж рік, розмах крил – метр і двадцять сантиметрів. Олексій Тихонюк – член клубу «Жива фортеця». Там хлопці дресирують тварин і працюють із ними.

Луцький замок для Олексія і Ахіллеса став першим місцем роботи. Його товариші поїхали в Кам’янець-Подільський, Хотин та Мукачево.

«Птахи-хижаки із свого виводку вибирають найсильнішого, – каже хлопець. – Виживає одне, а якщо поталанить, двоє пташенят. Ахіллеса мама викинула із гнізда. Його знайшли в горах біля села Перевальне, що неподалік від Сімферополя і принесли мені. Було це рік і два місяці тому. Тритижневе пташа було завбільшки з голуба чи маленьку курочку. Нині птах важить три кілограми. У три він стане дорослим і важитиме всі дев’ять, а розмах крил буде два метри двадцять сантиметрів».

Олексій виходив Ахіллеса, годуючи з рук. Нині птах за одне частування з’їдає майже півтора кілограма будь-якого м’яса. Найбільше смакує річкова риба.

Живе орлан у спеціально облаштованому вольєрі на подвір’ї в Олексія. Ахіллес – не перша пташка, врятована хлопцем. На старому горіхові біля його будинку ‒ майже пʼятнадцять гнізд голубів. Він вилікував їх і випустив, а вони з вдячності лишилися.

«Я з п’яти років із мисливцями на полювання ходив, знаю як поводитися з птахами та й взагалі з тваринами. У мене вдома пес-дворняга 16 років живе. Коли приїжджаю, він плаче», – каже хлопець.

Олексій переконаний, що дружба з твариною має найвищу пробу, бо вони віддані. Хлопець впевнений, що його пташка завжди повернеться, адже навіть мисливські соколи в 90% випадків повертаються до своїх господарів, а орлани прилітають назад завжди.

Орлан-білохвост – найрозумніша птаха зі всіх пернатих хижаків.

«Ахіллес – вірний друг, він не зрадить, – розповідає кримчанин. – Я навчив його всьому, чого хотів. Міг би зробити з нього мисливця, але не хочу, щоб був агресивний. Ми працюємо з людьми… Ахіллес добрий, грайливий, слухняний, але це до пори до часу, допоки не дозволяє собі зайвого. Та й не варто, бо сила стискання одного кігтя в дорослого орлана на полюванні – 80 кілограмів. Але Ахіллес не агресивний, тому і безпечний».

Олексій розповідає, що коли Ахіллес знервований, то врізнобіч крутить головою, йому добре – заплющує очі, а хоче погратися, то смикає за одяг. Коли Ахіллес надто активний, Олексій везе його в поле, де багато простору та воля.

Волинь Олексієві сподобалася, він зізнався, що зауважив, наскільки тут відкриті люди, які нікуди не поспішають, тихі, спокійні та лояльні.

Гостюватимуть у Луцьку Олексій і Ахіллес до жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слово Волині напевно не знають, що історико-культурного заповідника "Старе місто" в Луцьку не існує.
Відповісти
А для чего пригласили, с какой целью?
Відповісти
Бабло сшибать с лохов, что не понятного.
Відповісти
Останні новини
У Луцькому замку можна сфотографуватися з птахом-хижаком
17 червень, 2013, 15:27